Βούτσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Πιστεύουμε στον κολασμό των ναζιστικών εγκλημάτων

featured image

Την πίστη του σε μία «δίκαιη κρίση και στον κολασμό των ναζιστικών εγκλημάτων» εξέφρασε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε δηλώσεις που έκανε κατά την προσέλευση του στο Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Βούτσης μετέβη στο Εφετείο Αθηνών για να παρακολουθήσει, μαζί με αντιπροσωπεία βουλευτών, πρώην βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται ενώπιον του Α» Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την αγόρευση, για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, του συνηγόρου πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Θανάση Καμπαγιάννη, παρουσία της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας Φύσσα.

«Ο φασισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία αλλά και η οργανωμένη ναζιστική παρέμβαση που υπήρξε πριν από πολύ λίγα χρόνια στη χώρα μας να οδηγηθούν μέσω της Δικαιοσύνης προς τον αποκλεισμό και προς την καταδίκη», ανέφερε ο κ. Βούτσης. Όπως σημείωσε, τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη δίνονται μάχες για να εξαφανιστούν και να καταδικαστούν τα τάγματα της φασιστικής βίας που χτυπούν, τραυματίζουν και σκοτώνουν πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες. «Η δική μας παρουσία εδώ είναι μία παρουσία ενδιαφέροντος για την έκβαση αυτής της δίκης. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Βεβαίως όλοι κρινόμαστε. Και η Δικαιοσύνη σε όλες τις πτυχές, σε όλα τα επίπεδα. Και οι κρίνοντες κρίνονται», τόνισε, μεταξύ άλλων.


Ο τέως πρόεδρος της Βουλής στηλίτευσε το γεγονός ότι «τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απέχουν συστηματικά, ακόμα και από αυτήν την κρίσιμη φάση της δίκης, αφού οδεύουμε προς την απόφαση». «Για τη δημοσιοποίηση όσων πραγμάτων γίνονται μέσα στη δίκη δεν υπάρχει χρόνος, ενώ δυστυχώς βρίσκουν χώρο, χρόνο και πάνελ για να ασχολούνται με το αν τα τούβλα ή οι τσιμεντόλιθοι αποτελούν ή όχι κακουργηματικές πράξεις», σχολίασε.

Μαζί με τον κ. Βούτση το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, καθώς επίσης και οι πρώην βουλευτές Αννέτα Καββαδία και Ελένη Σταματάκη, αλλά και στελέχη του κόμματος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.