Χαρίτσης για ασφαλιστικό: Επιστροφή σε ένα σύστημα άδικο και επιβαρυντικό

featured image

Μέσω δήλωσης που πραγματοποίησε την Τετάρτη (22/01), ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ασκεί κριτική στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και σημειώνει ότι αυτό συνιστά «επιστροφή σε ένα σύστημα άδικο και επιβαρυντικό».

«Με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση επιλέγει την επιστροφή σε ένα σύστημα άδικο και επιβαρυντικό για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης, για να συμπληρώσει πως «η κυβέρνηση επιλέγει με ψεύδη για δήθεν μεγάλες αυξήσεις να εξαπατήσει τους συνταξιούχους» και πως «αποσιωπά ότι φέτος για τις συντάξεις θα δοθούν λιγότερα χρήματα απ» ό,τι πέρυσι».


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατία «κρύβει την ουσιαστική κατάργηση της 13ης σύνταξης και την επιλεκτική αναδιανομή μέρους των χρημάτων σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων, ενώ επιχειρεί να αποκρύψει την μεγάλη αύξηση των εισφορών που θα κληθεί να πληρώσει το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών».

Όπως συμπληρώνει, «την ίδια στιγμή» η κυβέρνηση «εφαρμόζει μία σκληρή αντεργατική πολιτική με διαδικασίες fast track», με μέτρα όπως η «ακύρωση» της αύξησης του κατώτατου μισθού και η «υπονόμευση» των συλλογικών διαπραγματεύσεων που «οδηγούν ήδη σε μαζικές απολύσεις και ελαστικοποίηση της εργασίας», και «ναρκοθετούν τελικά την ίδια την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει ότι «ο επικοινωνιακός καταιγισμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα που ήδη αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τη μείωση των εισοδημάτων τους».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.