Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, έχει αρχίσει η φθορά της

featured image

Σίγουρος ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, η φθορά της έχει ήδη αρχίσει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με αφορμή την επέτειο από την νίκη του κόμματος στις εκλογές του 2015, ενώ για το αν μπορούν να αλλάξει κάτι στις σχέσεις με την ελληνική σοσιαλδημοκρατία απάντησε:

«Το ελπίζω. Υπάρχουν οι ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας, υπάρχει και η μέχρι σήμερα στάση τους, που σε πολλά ευνοεί τη Δεξιά και απογοητεύει τους δημοκρατικούς πολίτες. Αυτό όμως είναι παράδοξο. Κάποια στιγμή είναι λογικό να πρυτανεύσει η λογική και το αίσθημα της επιβίωσης. Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν προνομιακές σχέσεις με τη Δεξιά, όπως δε μπορεί να έχουν τα πρόβατα με το λύκο».

Κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει με την οικονομική της πολιτική «δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη αλλά η κοινωνική αποσταθεροποίηση… Η κοινωνική πλειοψηφία βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας και διωγμού. Έχει πολλούς, λοιπόν, λόγους να ανησυχεί. Και ακόμα περισσότερο να οργανώσει την αντίστασή της». Συνεχίζοντας την κριτική του αναφέρει: «σήμερα οι πολίτες ανακαλύπτουν την προεκλογική απάτη» και εξηγεί:


«Οι μεγαλοστομίες για μειώσεις φόρων εξαντλήθηκαν σε 17 ευρώ το χρόνο, γιατί επέλεξε να δώσει ό,τι είχε και δεν είχε για ελαφρύνσεις στα μεγάλα βαλάντια και τα μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια. Για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ σε όσους έχουν περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ, στη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων στο 24%, μέτρο το οποίο ευνοεί κυρίως τους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν μεγάλη κερδοφορία. Και για να τα κάνει αυτά, ακύρωσε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, την περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ και τη 13η σύνταξη. Όλα αυτά όμως θα ενίσχυαν τη μεσαία τάξη σημαντικά. Αντί αυτών όμως τώρα βλέπουν αυξήσεις σχεδόν 20% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αυξήσεις τουλάχιστον 20% στις εισφορές τους 9 στους 10 επαγγελματίες. Με λίγα λόγια, η απάτη του κ. Μητσοτάκη και για τη μεσαία τάξη έχει ήδη αρχίσει να αποκαλύπτεται».

Υποστηρίζει ακόμη ότι στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής η ΝΔ βρήκε το δρόμο εντελώς στρωμένο και προσθέτει ότι «με έμφαση υπογραμμίζω ότι τρώει τα «έτοιμα» προκειμένου να υπηρετήσει μια εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική από τη δική μας…».

Για το νέο ασφαλιστικό ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «έχει έντονο άρωμα αδικίας και οπισθοδρόμησης», ενώ σε ερώτηση μήπως θα ήταν καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ να άφηνε το 2015 την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τελειώσει τη δουλειά για να μη χρειαστεί να ψηφίσει νέο μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Να τελειώσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τη δουλειά μεταφραζόταν τότε και μεταφράζεται τώρα και με ένα μόνο τρόπο, να τελειώσει τη χώρα και να γονατίσει την κοινωνία, να οδηγήσει την κρίση στο κατώτερο επίπεδο της κοινωνικής διάλυσης, ακόμη και της εθνικής τραγωδίας. Αυτό που ενδεχομένως θα συνέφερε το κόμμα θα ήταν συμφορά για τη χώρα και τέτοια μικροπολιτικά παιχνίδια άλλοι μπορεί να τα ήθελαν, εμείς και εγώ όχι. Η άρνηση της ευθύνης δεν αποτελεί σοβαρή επιλογή για την αριστερά».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.