Αλέξης Τσίπρας: «Ναι» στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

featured image

Ο Αλέξης Τσίπρας με ένα μήνυμά του έκανε γνωστό ότι πρόκειται να  στηρίξει την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν είναι άλλη από την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για αντιφάσεις και υποκρισία όσον αφορά τον κ. Μητσοτάκη «στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου αν και ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, χωρίς να εξηγήσει το γιατί».


Μάλιστα το χαρακτήρισε ως «σφάλμα το οποίο δεν θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Εμείς δεν θα προσθέσουμε ένα ακόμα σφάλμα στα σφάλματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα κρατήσουμε και τώρα στάση ευθύνης, όπως έχουμε αποδείξει ότι κρατήσαμε πάντα σε κρίσιμες επιλογές. Και θα δώσουμε τη δυνατότητα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έτσι αρμόζει για όποιον αναλαμβάνει τη βαριά ευθύνη – όπως το Σύνταγμα ορίζει – να είναι για τα πέντε επόμενα χρόνια ο εκφραστής της ενότητας του λαού και της Δημοκρατίας μας.».

«Μητσοτάκης δεν θα γίνω, δεν θα κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», τόνισε και συμπλήρωσε πως «εμείς δεν θα προσθέσουμε ένα ακόμα σφάλμα, θα κρατήσουμε στάση ευθύνης».

Υπενθυμίζεται ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν επιλογή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να ηγηθεί στο ΣτΕ και να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.