Φλαμπουράρης: Η απλή αναλογική μπορεί να οδηγήσει σε κυβερνήσεις συνεργασίας των Προοδευτικών Δυνάμεων

featured image

«Η συμμετοχή των αριστερών πολιτών στα ψηφοδέλτια και τις βουλευτικές εκλογές είναι μέρος του αγώνα που δίνουμε για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα αυτών που υποφέρουν, δεν έχουμε ανάγκη από τα αξιώματα απλώς τα υπηρετούμε και δεν μας υπηρετούν» τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Θεοδωρικάκου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τις εκλογές ως «φόβητρο»  προς την κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Υπερβήκατε τα εσκαμμένα και μιλήσατε με απρέπεια απέναντι στον κ. Τσίπρα, και όλους εμάς και σας καλώ να ανακαλέσετε κ. Θεοδωρικάκο» ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, πως η απλή αναλογική εξασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου που είναι θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας .

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν επαναφέρει το ζήτημα της κατάργησης της απλής αναλογικής για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, γιατί αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ή και αδύνατο αλλά γιατί αυτό βρίσκεται στον ιδεολογικό της πυρήνα» και υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση επιδιώκει να πείσει τον πολίτη, ότι έχει απόλυτη ανάγκη μια κυβέρνηση σταθερή και αυτοδύναμη, διότι η πτώχευση, τα σκάνδαλα, η κλεπτοκρατία και όλα αυτά τα «ωραία» που μας φόρτωσαν, είναι διαφορετικά με αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Χάος γι’ αυτούς, δεν φέρνει η ανευθυνότητα ή η διαφθορά αλλά οι ενδεχόμενες κυβερνήσεις συνεργασίας».


Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως οι πολέμιοι της απλής αναλογικής έφτασαν στο σημείο να αποδώσουν καταστροφές, όπως την άνοδο του Χίτλερ και τον εμφύλιο στον τόπο μας, στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και τόνισε πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι ενταγμένοι σε μια προσπάθεια ολικής επαναφοράς στην «κανονικότητα» του κράτους της Δεξιάς όπως, η ανεργία που αυξάνει αντί να μειώνεται, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα που συρρικνώνονται πέραν και της μνημονιακής λογικής, τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και φάρμακα, οι Επενδύσεις που δεν έρχονται – κι αν έρθουν θα τις πληρώσουν οι τρεις φορές  ανακεφαλαιοποιημένες ελληνικές τράπεζες.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε πως «στην πατρίδα μας η διαστρωμάτωση της κοινωνίας ήταν και είναι τέτοια, που η πλειοψηφία της είναι προοδευτική και μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη όταν το εκλογικό σύστημα είναι η απλή αναλογική» και τόνισε «αυτή η πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει σε κυβερνήσεις συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και μπορεί να αποκλείσει δια παντός τη Δεξιά και τις πολιτικές της».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.