Κυριάκος Βελόπουλος: Όταν είσαι χριστιανός ορθόδοξος και άνθρωπος, η άμβλωση απαγορεύεται

featured image

Στο θέμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν με αφορμή την αφίσα κατά των αμβλώσεων που αναρτήθηκε σε σταθμούς του μετρό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Επειδή δε γίνεται να ακούμε συνέχεια λογικοφανή – κενοφανή επιχειρήματα «περί δικαιώματος της γυναίκας στο σώμα της» κτλ, θα πούμε το εξής: Όταν είσαι χριστιανός ορθόδοξος η άμβλωση απαγορεύεται. Όταν είσαι άνθρωπος η άμβλωση απαγορεύεται. Όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ερωτηθείς εάν αυτό ισχύει και στην περίπτωση του βιασμού, απάντησε πως «και στους κανόνες πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις».

Γενική Γραμματέας Ισότητας: Το δικαίωμα στην άμβλωση είναι αδιαμφισβήτητο


Τις αφίσες του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω», οι οποίες έχουν περιεχόμενο κατά των αμβλώσεων και αναρτήθηκαν σε σταθμούς του μετρό σχολίασε νωρίτερα σήμερα η Γενική Γραμματέας Ισότητας, Μαρία Συρεγγέλα εστιάζοντας στο νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε γυναίκας στην διακοπή της κύησης.

Η κ. Συρεγγέλα τονίζει ότι το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση είναι αδιαμφισβήτητο και τάσσεται υπέρ «της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, να αποσύρει τη συγκεκριμένη καμπάνια από τους σταθμούς του μετρό».

Στη σχετική ανακοίνωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνεται, ακόμη, ότι «η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του κοινού οφείλουν να βασίζονται στον σεβασμό, την αντικειμενικότητα και την υπευθυνότητα».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.