ΚΚΕ: Το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση

featured image

Ανακοίνωσή για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνει ότι «είχε τυπικό χαρακτήρα, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου έχει ήδη αξιολογηθεί, εγκριθεί και επιβραβευτεί από τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, έχει ήδη περάσει με άριστα τις εξετάσεις του ΔΝΤ, της ΕΕ».

Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση βαθαίνει την επίθεση, αφού διατηρεί και επεκτείνει νόμους και κυβερνητικές διατάξεις της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που καθορίζουν και παγιώνουν τους μισθούς σε άθλια, χαμηλά επίπεδα, διαμορφώνουν νομοθετικά τον κατώτερο μισθό, δίνουν χώρο και παραπέρα κίνητρα, ώστε να δυναμώνει η εργοδοτική ασυδοσία, περιορίζουν δραστικά τη δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων με πληθώρα εξαιρέσεων και όρων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Κι όλα αυτά συνοδεύονται με καταστολή, με μέτρα ευθείας παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος».


«Το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, γιατί διατηρεί στην ουσία την κεντρική αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου, διορθώνοντας μόνο τα όποια νομικά κενά υπήρχαν και τον καθιστούσαν προβληματικό. Αποτελεί κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, ενσωματώνει όλες τις μέχρι σήμερα ανατροπές σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και καταληκτικά σημειώνεται: «Τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι παραδίδει το ασφαλιστικό στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών, στο τζόγο και στις τράπεζες. Μόνη προοπτική για το λαό είναι η πάλη του για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.