Στην Αθήνα για το μεταναστευτικό ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι δήμαρχοι των νησιών

featured image

Στην Αθήνα θα βρίσκονται την Πέμπτη (23/01) ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου και όλοι οι δήμαρχοι των νησιών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα και τις επιπτώσεις του στους νησιώτες.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει προγραμματισθεί για αύριο και η επίδοση του ψηφίσματος των συγκεντρώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια στη Βουλή και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σημειώνεται ότι, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο με κλείσιμο των δήμων, αλλά και απεργία που έχουν κηρύξει πολλοί συνδικαλιστικοί φορείς, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης του οποίου τα μέλη θα απέχουν από τα καθήκοντα τους.

Το ψήφισμα των σημερινών κινητοποιήσεων που θα επιδοθεί αναφέρει:


«Οι κάτοικοι της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου τα νησιά της να σταματήσουν να είναι αποθήκες ψυχών ξεριζωμένων ανθρώπων ενώνουμε της φωνές μας και απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Ευρώπη. Άμεση αποσυμφόρηση και μεταφορά των προσφύγων μεταναστών σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Καμία νέα δομή στα νησιά και κλείσιμο των υπαρχουσών δομών. Έλεγχο όλων των ΜΚΟ. Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Μέτρα στήριξης για τα νησιά προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που έχουν υποστεί».

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου επικεφαλής της πορείας που ακολούθησε, μετέβη στην κλειστή λόγω της απεργίας των εργαζομένων, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής όπου και θυροκόλλησε το ψήφισμα.

Μάλιστα, προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση: «Δεν γίνεται να ερχόμαστε σε κυβερνητικό κτήριο και να βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Η κυβέρνηση οφείλει να ακούει τα αιτήματά μας. Αύριο θα πάμε στην Αθήνα να επιδώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών το ψήφισμά μας. Δεν κάνουμε πίσω».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.