Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

featured image

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα δικαστής που έφθασε στην κορυφή του Σ.τ.Ε., τον Οκτώβριο του 2018 και την είχε προτείνει για την εν λόγω θέση ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα αποτελεί πρόσωπο για το οποίο δεν θα είχε αντίρρηση ούτε το Κίνημα Αλλαγής το οποίο πλευρίζει τον τελευταίο καιρό η Νέα Δημοκρατία – ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει ήδη εδώ και καιρό με έμμεσο τρόπο, αποσπώντας στελέχη του.


Η κ. Σακελλαροπούλου σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000). Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001), ενώ κατά καιρούς αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.