Τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του

featured image

Τουλάχιστον ένα ακόμη μήνα θα διαρκέσουν οι κατ» ιδίαν επαφές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με καθέναν από τους υπουργούς του μέχρι να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία του κυβερνητικού έργου μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Όπως δηλώνει άνθρωπος από το Μέγαρο Μαξίμου που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό, «ο γύρος των συναντήσεων με τις πολιτικές ηγεσίες όλων των χαρτοφυλακίων προγραμματίζουμε να ολοκληρωθεί τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου».

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και έπεται φυσικά συνέχεια, απλώς κάποια από τα ραντεβού θα προγραμματίζονται ακόμη και την τελευταία στιγμή λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων του πρωθυπουργού εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει καθώς έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας και πλέον λάθη και παρεκτροπές δεν δικαιολογούνται.


Αυτό που ζητάει είναι να περαιώνονται το συντομότερο δυνατό οι εξαμηνιαίοι στόχοι που θα τίθενται κάθε φορά. Στις συναντήσεις που πραγματοποιεί αυτό το χρονικό διάστημα συζητάει με τους υπουργούς τους στόχους της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020 και φαίνεται πως έχει μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το έργο που παράγει κάθε στέλεχος.

Άλλωστε το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου υπό τον εύγλωττο τίτλο «Μαζί» που έχει εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την πορεία των υποχρεώσεων που έχει επωμιστεί κάθε υπουργός. Θυμίζουμε ότι πρόσβαση σε αυτό έχουν πέραν του πρωθυπουργού και δύο ακόμη πρόσωπα: ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Εννοείται πως η αξιολόγηση κάθε χαρτοφυλακίου θα μετρήσει σημαντικά για το εάν θα παραμείνει ο κάθε πολιτικός προϊστάμενος στη θέση του ή όχι όταν ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει στον πρώτο ανασχηματισμό.

Άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη είχε αναφέρει με νόημα πως «είμαστε στον πρώτο γύρο της αξιολόγησης. Μπορώ να πω ότι δεν επίκειται κανένας άμεσα άμεσα, αλλά όταν θα γίνει ανασχηματισμός, κάποια στιγμή θα γίνει, προφανώς και θα λάβω υπ» όψιν μου τα αποτελέσματα της αξιολόγησης».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.