Μέγκαν Μαρκλ - Κέιτ Μίντλετον: Η διαφορετική μεταχείριση των βρετανικών ΜΜΕ, σύγκριση ρεπορτάζ δίπλα δίπλα

featured image

Αναταραχή στη βασιλική οικογένεια και σε όλους τους υποστηρικτές της μοναρχίας προκάλεσε η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να διεκδικήσουν μια ζωή με μεγαλύτερη ανεξαρτησία από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του παλατιού και του βασιλικού πρωτοκόλλου.

Ταυτόχρονα όμως έδωσαν κι ένα «ράπισμα» στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πληρώνοντάς τους έτσι για τα χρόνια της προκατειλημμένης και άδικης, σύμφωνα με το buzzfeed.com, μεταχείρισής τους.

Μιλώντας με τεκμήρια, το buzzfeednews.com συγκρίνει δίπλα δίπλα τις αναφορές βρετανικών μέσων για την Κέιτ Μίντλετον, τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, σύζυγο του πρίγκιπα Γουίλιαμ, και τη Μέγκαν Μαρκλ, πρώην Δούκισσα του Σάσεξ και σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι.

Και μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με το επιχείρημα πως η Μαρκλ έτυχε κακής μεταχείρισης από τα βρετανικά μέσα, είτε επειδή είναι Αμερικανίδα, είτε επειδή δεν είναι γαλαζοαίματη, είτε λόγω του χρώματός της. Μπορεί να διαφωνούν και με την αναφορά του Χάρι πως η γυναίκα του υπέστη bullying και πως υπήρξαν διαφορετικά στάνταρντς στη δημοσιογραφική κάλυψη της ζωής του ζεύγους των Κέιμπριτζ- του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον – σε σχέση με το ζεύγος των Σάσεξ. Αλλά τα δημοσιεύματα δίπλα δίπλα μάλλον είναι αδιάψευστα.


Τα παραδείγματα είναι πολλά, εδώ παρατίθενται δύο και εδώ παρατίθενται όλα αναλυτικά.

Η εγκυμοσύνη της Κάθριν Μίντλετον απασχόλησε πολύ τα βρετανικά μέσα. Λίγο πριν πάρει άδεια μητρότητας, η Daily Mail έγραφε για το πόσο τρυφερά ακουμπά το χέρι της στη φουσκωμένη κοιλιά της. Στην περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ πάλι, ο τίτλος είναι: «Γιατί δεν μπορεί η Μέγκαν Μαρκλ να κρατήσει τα χέρια της μακριά από την κοιλιά της. Υπερηφάνεια; ματαιοδοξία; υποκριτική; ή μια new age τεχνική δεσίματος με το μωρό;»

Τα βρετανικά μέσα είχαν ασχοληθεί και με το ότι η «δικτατορική» νύφη Μέγκαν ζήτησε αποσμητικό χώρου για τον παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ναό ου 15ου αιώνα, όπου έγινε ο γάμος της με τον πρίγκιπα Χάρι. Αλλά το παλάτι αρνήθηκε, σημειώνει και πάλι η Daily Mail.

Όταν είχε αρωματίσει αντίστοιχα η Κάθριν Μίντλετον το παρεκκλήσι, στον γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, η εφημερίδα έγραφε για το ότι είχε ζητήσει αρωματικά κεριά και είδη προσωπικής υγιεινής από την αγαπημένη της εταιρεία, αρωματίζοντας το παρεκκλήσι με «ανοιξιάτικες μυρωδιές κίτρου, πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ, λάιμ, βασιλικού και μανταρινιού».

Περισσότερα δημοσιεύματα των Daily Express, Daily Mail, Daily Mirror, Evening Standard, Telegraph, Times και Sun σε σύγκριση από το buzzfeednews.com εδώ.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.