Νέα ρύθμιση για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο

featured image

Νομοθετική ρύθμιση για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε ημερίδα διαλόγου στελεχών της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, της Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης των «καλύτερων» στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης σε θέσεις ευθύνης, καθώς «η αξιοκρατία αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την είσοδο της χώρας στην ανάπτυξη».


«Αναμφίβολα υπάρχουν διαφορετικές ιδέες και σκέψεις για το πώς στην πράξη μπορεί να προωθηθεί η αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών. Διότι οφείλει κανείς να παίρνει υπ» όψιν του, τόσο την επαγγελματική εμπειρία όσο και τα εκπαιδευτικά προσόντα και την συνεχή προσπάθεια των στελεχών της δημόσιας διοίκησης να βελτιώνονται. Θα καταλήξει κάπου αυτός ο διάλογος και ελπίζω το αποτέλεσμα που θα πετύχουμε να ανταποκρίνεται σε όσο γίνεται καλύτερες προϋποθέσεις αισθάνεται η κοινωνία μας, η κοινωνία των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, ότι είναι καλύτερο και πιο αξιοκρατικό. Δεν υπάρχει τέλεια λύση, ας είμαστε ειλικρινείς, ούτε υπάρχει η απόλυτα δίκαιη λύση, αλλά μέσα από τον διάλογο πιστεύω ότι θα πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι τα στελέχη σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και να στοχεύουν σε συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου των εργαζομένων μέσω της επιμόρφωσης, της αξιολόγησης και της επιβράβευσης, βασιζόμενοι στις αρχές της καλής διακυβέρνησης και της χρηστής διοίκησης.

Κλείνοντας, τόνισε ότι για την κυβέρνηση «το ζητούμενο δεν είναι απλώς να αλλάξουμε πρότυπο διακυβέρνησης. Το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουμε ότι η χώρα δεν θα διολισθήσει ποτέ ξανά σε πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.