Χρήστος Κορομηλάς: Συγκίνηση για τον Έλληνα τυφλό κολυμβητή που κέρδισε το χρυσό στο Παγκόσμιο

featured image

Τυφλός κολυμβητής: Η πλήρης απώλεια όρασης του Χρήστου Κορομηλά δεν αποτέλεσε εμπόδιο για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «OCEANMAN» στην Κανκούν του Μεξικό. Με την προσπάθειά του, ο ίδιος έκανε αρτιμελείς αθλητές να τον θαυμάσουν. Ο Χρήστος Κορομηλάς πήρε για ακόμη μία φορά την πρώτη φορά.

Μάλιστα, ο ίδιος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Φυσικά, αυτό αφορούσε τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης «OCEANMAN». Όσον αφορά τη διεξαγωγή του, ο συγκεκριμένος αγώνας διεξήχθη στο Κανκούν του Μεξικό.

Ο Χρήστος κολύμπησε τα πέντε χιλιόμετρα μαζί με τον συνοδό και προπονητή του Γιώργο Γκούντα. Ο τυφλός κολυμβητής αποτελεί μέλος του Συλλόγου ΙΩΝΑΣ – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ και Παραθλητισμού. Ο Χρήστος Κορομηλάς είχε προκριθεί στον αντίστοιχο αγώνα «OCEANMAN GREECE» στο Οίτυλο της Μάνης τον περασμένο Ιούνιο. Στα τελικά που έγιναν στο Μεξικό και στην ειδική κατηγορία «Ιnspiration» για ΑμεΑ πήρε ξανά την πρώτη θέση.


Ο Χρήστος Κορομηλάς, με τον συνοδό και προπονητή του, Γιώργο Γκούντα, στην πρώτη θέση του πόντιουμ στο «OCEANMAN». Τυφλός κολυμβητής – Χρήστος Κορομηλάς: «Εξαντλημένος, αλλά ενθουσιασμένος»

«Είμαι εξαντλημένος, αλλά γεμάτος από ενθουσιασμό και ενέργεια. Ευχαριστώ τον συνοδό μου και προπονητή μου Γιώργο Γκούντα. Ο αγώνας στο Μεξικό ήταν μία διαφορετική και δύσκολη εμπειρία».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Σύλλογος «Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ» ιδρύθηκε το 2007. Στόχος δεν ήταν άλλος από την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), κυρίως μέσω της υδροθεραπείας.

Τυφλός κολυμβητής: Απόσπασμα από τον αγώνα του Χρήστου Κορομηλά στο «OCEANMAN»

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.