Ανακοίνωσε Αγιούμπ ο Παναθηναϊκός

featured image

Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε την τρίτη χειμερινή μεταγραφή του…

Μετά τους Ντομινίκ Νάγκι και Ανουάρ, σειρά πήρε ο Γιασίν Αγιούμπ. Ο Παναθηναϊκός είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με τον 25χρονο Ολλανδός χαφ και περίμενε να μείνει αυτός ελεύθερος από τη Φέγενορντ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμφωνία. Όπως και έγινε δηλαδή, με τους «πράσινους» να επισημοποιούν τη μεταγραφή.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ολλανδού μέσου Γιασίν Αγιούμπ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 χρόνων.

Ο Αγιούμπ γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1994 στην Αλ Χοσέιμα του Μαρόκο. Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στην Ολλανδία οικογενειακώς και πήρε την ολλανδική υπηκοότητα. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του από την ακαδημία του Άγιαξ και στα 13 του πήγε στην ακαδημία της Ουτρέχτης. Στα 19 του έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα. Έμεινε έξι χρόνια εκεί καταγράφοντας 146 συμμετοχές και 19 γκολ στο πρωτάθλημα. Το 2018 τον αγόρασε η Φέγενορντ, όπου έπαιξε αρκετούς αγώνες αλλά δεν κέρδισε θέση βασικού», ανέφερε η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, με τον παίκτη να υπογράφει ως το 2023 και να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Τα τελευταία δύο χρόνια βέβαια είχε κάποια προβλήματα αλλά παραμένει μεγάλος σύλλογος. Όταν ήμουν μικρός άκουγα το όνομα του Παναθηναϊκού και πάντα μου άρεσε όπως έπαιζε στα Κύπελλα Ευρώπης. Έχω ψάξει αρκετά στο Internet για να διαβάσω την ιστορία της νέας ομάδας μου, για να δω παιχνίδια της στην Ευρώπη και σημαντικά παιχνίδια στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει 20 πρωταθλήματα και αυτό δείχνει το μέγεθος του συλλόγου. Ήταν μεγάλη η έκπληξή μου όταν, διαβάζοντας την ιστορία της ομάδας, κατάλαβα πόσο σπουδαίος είναι ο Παναθηναϊκός! Είδα βίντεο με 40, 50, 60 χιλιάδες κόσμου να ζητωκραυγάζουν υπέρ του Παναθηναϊκού. Και τώρα είμαι στέλεχος αυτής της ομάδας και μπορώ να βοηθήσω να βγει αληθινό το όνειρο να επαναφέρουμε το σύλλογο εκεί που αρμόζει στην ιστορία του.


Μίλησα αρκετά με τον κ. Ρόκα. Έχει ένα όμορφο πλάνο για την ομάδα και ήταν σημαντικό για μένα ο τρόπος που με προσέγγισε και με έπεισε να αφήσω την Ολλανδία. Δεν έχω γεννηθεί στην Ολλανδία αλλά πήγα εκεί από μικρό παιδί και δεν ξανάφυγα, οπότε είναι το σπίτι. Για να αφήσεις το σπίτι σου και να πας σε μια άλλη χώρα χρειάζεται να ακούσεις ένα καλό πλάνο με προοπτική, να είσαι μέρος αυτού του πλάνου, να υπάρχουν υψηλοί στόχοι που επιθυμεί ο σύλλογος να επιτευχθούν. Αυτά τα άκουσα και γι΄αυτό ήρθα. Για να κάνουμε τον Παναθηναϊκό ξανά την ομάδα που όλοι μιλούσαν γι’ αυτή, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Προσωπικά θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό! Αλλά να το πάμε σιγά –σιγά θέλω να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα που θα γράψει ξανά σημαντικές στιγμές ιστορίας. Γιατί όλοι έχουν στο μυαλό τους ένα πράγμα όταν ακούν τη λέξη «Παναθηναϊκός»: μεγάλη ομάδα. Οι φίλοι μου, όταν τους είπα ότι έχω πρόταση από τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ χαρούμενοι για εμένα διότι γνωρίζουν το σύλλογο.

Δεν είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου αλλά θεωρώ τον εαυτό μου έξυπνο ποδοσφαιριστή. Όταν οι άμυνες είναι κλειστές και το παιχνίδι δείχνει κλειδωμένο, ξέρω πώς να το ξεκλειδώσω. Η φιλοσοφία μου για το ποδόσφαιρο είναι ακριβώς αυτό: να βρίσκω λύσεις. Σκέφτομαι συνέχεια μέσα στο παιχνίδι πώς θα βρω τρόπο να λύσω τα προβλήματα της ομάδας μου».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.