Basketball Champions League: Έχασε από την Μπούργος και έμπλεξε άσχημα η ΑΕΚ

featured image

Όλα στραβά πήγαν για την ΑΕΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπούργος για τη 12η αγωνιστική του Basketball Champions League, καθώς όχι μόνο ηττήθηκε με 93-76 από την ισπανική ομάδα, αλλά έχασε και το +8 από τη δική της νίκη στο ΟΑΚΑ, στο ματς του πρώτου γύρου.

Η Ένωση βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 22 πόντους, «ξύπνησε» αργά, μετά το 35ο λεπτό, αλλά αυτό δεν αρκούσε ούτε καν να υπερασπιστεί τη διαφορά -πλησίασε μέχρι το -9, καθώς στο τέλος δύο απανωτά τρίποντα του Μακ Φάντεν (το ένα από σχεδόν 9 μέτρα) τη… σκότωσαν.

Έτσι μετά το τρίτο σερί χαμένο ματς στην Ευρώπη, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κινδυνεύει με αποκλεισμό, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να επικρατήσει στα εναπομείναντα ματς με Ράστα Βέχτα (εκτός έδρας), που είναι και το πιο κομβικό, αλλά και με Ανβίλ (στην Αθήνα).


Στο δεύτερο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, ο Νίκος Ζήσης είχε 16 πόντους (6/7 σουτ), 4 ασίστ και 2 ριμπάουντ, παίζοντας για 29:44, αλλά η παρουσία του δεν αρκούσε στην ΑΕΚ. Βελτιωμένος παρουσιάστηκε και ο Γκραντ με 15 πόντους, αλλά δεν απέφυγε κάποια κρίσιμα λάθη, ενώ διψήφιος ήταν και ο Ματσιούλις με 11.

Από την άλλη, για την Μπούργος πήγαιναν όλα πρίμα, με πρωταγωνιστές τους Μπενίτε με 23 πόντους, Άπιτς με 15, ΦακΦάντεν με τα κρίσιμα σουτ στο τέλος με 12 και Φιτιπάλντο με 10.

Τα πράγματα έδειξαν από την αρχή ότι δεν θα πάνε καλά για την Ένωση, όταν γύρω στο 5:30 του παιχνιδιού ο Κιθ Λάνγκφορντ αποχώρησε τραυματίας και υπάρχουν φόβοι για θλάση. Έτσι, προστίθεται ένα ακόμη πρόβλημα, μετά των Γκίκα και Χρυσικόπουλου, που έμειναν στην Αθήνα και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 54-34, 74-57, 93-76

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.