Οι 31+1 γυναίκες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

featured image

Μέχρι χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περικλειόταν πολιτικά από 31 διαφορετικές γυναίκες που είχαν αναλάβει πολιτικές θέσεις ευθύνης.

Με την εκλογή της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ωστόσο προστέθηκε ακόμη μια και ανέβηκαν στις 32.

Η μέχρι πρότινος ανώτατη δικαστικός μπορεί να μην προέρχεται βέβαια από τα σπάργανα της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο αποτελεί επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου και τα επόμενα χρόνια ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και θα συνεργάζεται θεσμικά μαζί της, όπως το πράττει ήδη με τις 25 «γαλάζιες» βουλευτίνες, τις 3 ευρωβουλευτίνες, και τις 3 εξωκοινοβουλευτικές υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης (οι άλλες δύο είναι παράλληλα και μέλη του Κοινοβουλίου). Ενδεχομένως πάντως στο μέλλον να αυξηθούν, αφού μπορεί να προστεθούν κι άλλα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό. Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι γυναίκες που συνεργάζονται με τον κ. Μητσοτάκη.

Τα μέλη του Κοινοβουλίου


Καταρχάς οι 25 βουλευτίνες, ήτοι (κατά αλφαβητική σειρά) οι κυρίες Αλεξοπούλου Αλεξοπούλου, Αραμπατζή Φωτεινή, Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα, Βούλτεψη Σοφία, Βρυζίδου Παρασκευή, Γιαννάκου Μαριορή (Μαριέττα), Δούνια Παναγιώτα (Νόνη), Ευθυμίου Άννα, Ιατρίδη Τσαμπίκα (Μίκα), Καραμανλή Άννα, Κεραμέως Νίκη, Κεφαλά Μαρία – Αλεξάνδρα, Κεφαλογιάννη Όλγα, Μακρή Ζωή (Ζέττα), Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα, Μαρτίνου Γεωργία, Μονογυιού Αικατερίνη, Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα), Μπίζιου Στεργιανή (Στέλλα), Παπακώστα – Παλιούρα Αικατερίνη (Κατερίνα), Πιπιλή Φωτεινή, Ράπτη Ελένη, Ράπτη Ζωή, Σκόνδρα Ασημίνα και Σούκουλη – Βιλιάλη Μαρία Ελένη (Μαριλένα).

Τα μέλη της κυβέρνησης

Μάλιστα οι δύο εξ αυτών είναι και μέλη της κυβέρνησης. Η κ. Νίκη Κεραμέως είναι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και η κ.  Φωτεινή Αραμπατζή υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδια για την αλιευτική πολιτική. Στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου παρίστανται επίσης τρεις ακόμη εξωκοινοβουλευτικές κυρίες, η Λίνα Μενδώνη ως υπουργός Πολιτισμού, η Σοφία Ζαχαράκη ως υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και η Δόμνα Μιχαηλίδου ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου

Τέλος με τη Νέα Δημοκρατία έχουν εκλεγεί και τρεις εκπρόσωποι του ωραίου φύλου στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, την Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη και την Μαρία Σπυρακη.  

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.