Νίκος Δένδιας: Όλες τις χώρες της βορείου Αφρικής θα επισκεφθεί τα επόμενα 24ωρα

featured image

Σε όλες τις χώρες της βορείου Αφρικής είναι έτοιμος να μεταβεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να καταδείξει τόσο το γεγονός ότι το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας για τη χάραξη των θαλασσίων συνόρων αντίκειται στο διεθνές δίκαιο όσο και αυτή καθ΄ αυτή την τουρκική προκλητικότητα έναντι της χώρας μας.

Χθες βρέθηκε στο Μαρόκο όπου είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της κυβερνήσεως, Saad Eddine El Othmani, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Habib El Malki, καθώς επίσης και με τον ομόλογό του, Nasser Bourita. Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζει μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπως είναι το Ομάν, το Μπαχρέιν και ο Λίβανος.


Εξίσου έντονη κινητικότητα παρατηρείται γενικώς σε διπλωματικό επίπεδο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στο Ισραήλ, μια χώρα που αν μη τι άλλο στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αναχώρησε για το Κάιρο προκειμένου να συμμετάσχει στην 3η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.