Φονικός κοροναϊός: Στη Ρώμη πτήση από την κινεζική Ουχάν, έλεγχος στους 202 επιβάτες

featured image

Οι επιβάτες από μια πτήση της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Southern Airlines που προερχόταν από την κινεζική πόλη Ουχάν και αφήχθη νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο πέρασαν από έλεγχο για τον νέο κοροναϊό που πρωτοεμφανίστηκε στη συγκεκριμένη πόλη, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Ο έλεγχος έγινε στους 202 επιβάτες και πλήρωμα του αεροσκάφους και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται έπειτα από την απόφαση των ιταλικών υγειονομικών αρχών να εφαρμόσουν ειδικά μέτρα ελέγχου για την αποφυγή μετάδοσης του ιού αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια άλλη αεροπορική εταιρεία, η μαλαισιανή Airasia, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεών της από και προς την Ουχάν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 571 κρούσματα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας.


Ως το βράδυ της Τετάρτης, ο νέος ιός είχε προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Ουχάν, η εστία της μόλυνσης.

Ο νέος κοροναϊός ασκεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές

Στο μεταξύ, πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην Κίνα, με τους επενδυτές επίσης να αναμένουν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την πρώτη για φέτος που αφορά τη χάραξη της πολιτικής της.

Στις 10:06 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση 0,4% ενώ ο κλάδος των εταιριών ενέργειας υποχώρησε κατά 0,8%, ύστερα από πτώση των τιμών πετρελαίου λόγω των ανησυχιών ότι ο νέος ιός μπορεί να πλήξει τη ζήτηση.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών υποχώρησαν σε νέο χαμηλό τριμήνου, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές οχημάτων από την ΕΕ εάν το μπλοκ δεν συναινέσει σε μια εμπορική συμφωνία.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.