«Αύξηση τιμών στην ελληνική αγορά ακινήτων το 2019»

featured image

Αύξηση των τιμών στην ελληνική αγορά ακινήτων παρατηρήθηκε το 2019, σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης δεδομένων του «Spitogatos».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ η ανάλυση έδειξε ότι είναι ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες και οι επενδυτές ακινήτων από το 2019, καθώς είδαν την αξία της ακίνητης περιουσίας τους να αυξάνεται τουλάχιστον κατά 8%, ενώ σε αρκετές περιοχές ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών ακινήτων ξεπέρασε το εντυπωσιακό 25%.

Ως μία από τις πλέον ελπιδοφόρες αγορές ακινήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εξελίσσεται η Ελλάδα, καθώς οι σταθερά μεγάλες αυξήσεις στις τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων συνεχίστηκαν και κατά το 2019.

Ο δείκτης τιμών SPI (Spitogatos Property Index) ενημερώθηκε και παρουσιάζει την εξέλιξη των τιμών για το 2019 ανά περιοχή, ενώ διαθέσιμες είναι και οι μέσες τιμές για πωλήσεις και ενοικιάσεις, με σκοπό όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την αγορά και να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για τις τάσεις των προσφερόμενων τιμών ακινήτων στις περιοχές που επιθυμούν.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές πώλησης ακινήτων παρατηρήθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα, με τον Δήμο Θεσσαλονίκης να σπάει το φράγμα του 28% σε ετήσια μεταβολή. Στον κεντρικό τομέα της Αθήνας η μεταβολή των τιμών για το 2019 κινήθηκε στο 27,2%, στον Πειραιά οι τιμές πώλησης ακινήτων αυξήθηκαν κατά 16,3%, ενώ στα Νότια και Δυτικά προάστια της Αττικής σημειώθηκαν αυξήσεις της τάξης του 10,8% και 8,7% αντίστοιχα. Σε αντίθετη πορεία κινήθηκαν τα Γρεβενά (-19,4%), ο Νομός Τρικάλων (-8,2%), η Βοιωτία (-8,1%), ο Νομός Δράμας (-7,5%) και η Φωκίδα (-5,9%).


Οι τιμές ενοικίασης παρουσίασαν πολύ μεγάλες αυξήσεις στην πλειονότητα των Ελληνικών πόλεων, με τις μεγαλύτερες μεταβολές να παρατηρούνται στον Πειραιά (25,2%), τα Νησιά Αργοσαρωνικού (23,1%), τον Νομό Τρικάλων (21,4%), το Κέντρο Αθήνας & τα Δυτικά Προάστεια (20%) και τον Νομό Κερκύρας (19%). Εξαίρεση αποτέλεσαν λίγες περιοχές, οι οποίες δεν ακολούθησαν τον αυξητικό ρυθμό της υπόλοιπης χώρας στις τιμές ενοικίων. Οι περιοχές αυτές είναι οι: Ζάκυνθος (-10,4%), Κυκλάδες (-8,3%), Θεσπρωτία (-6,2%), Νομός Καστοριάς (-3,8%), Νομός Φλώρινας (-3,7%).

Ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, τοποθετήθηκε σχετικά με τις ετήσιες μεταβολές: «Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία παρατηρούμε τις τιμές πώλησης των ακινήτων να ανταγωνίζονται τις τιμές προ κρίσης σε κάποιες περιοχές. Επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας δείχνουν έντονο ενδιαφέρον και προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία, επενδύοντας είτε σε περιοχές που έχουν ήδη αναπτυχθεί είτε σε αναπτυσσόμενες. Παράλληλα, οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των ενοικίων – και αυτές επανέρχονται στα προ κρίσης επίπεδα- δίνουν ένα ακόμη κίνητρο στους επενδυτές, καθώς έτσι πληθαίνουν οι τρόποι εκμετάλλευσης του εκάστοτε ακινήτου».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.