Τι λέει σήμερα ο Α. Τσίπρας και το δημοψήφισμα του 2015

featured image

«Σιχαίνομαι την υποκρισία. Δεν θα μπορούσα να υποκριθώ πως είμαι κάποιος άλλος. Έχω την κοσμοθεωρία μου. Έχω την ατυχία να μην πιστεύω πως υπάρχει κάτι άλλο μετά το θάνατο του ανθρώπου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και πρόσθεσε: «Πιστεύω, όμως, στη δύναμη που έχει η πίστη των ανθρώπων. Σέβομαι απόλυτα και την Ορθοδοξία και την Εκκλησία και τους πιστούς. Σέβομαι το ρόλο της Ορθοδοξίας. Ο χριστιανισμός έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη σοσιαλιστική αντίληψη. Σέβομαι και εκτιμώ τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει και αυτός πως κράτος και εκκλησία πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να προσδιορίσουν τις σχέσεις τους».

Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για το δημοψήφισμα του 2015. «Με το δημοψήφισμα ο λαός… ξέσπασε. Είπε εκείνο το ‘’γαμώτο’’! Πήγα στο δημοψήφισμα επειδή εξωτερίκευσα όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δεχθήκαμε την περίοδο πριν το δημοψήφισμα του 2015. Η προηγούμενη κυβέρνηση μας είχε αφήσει χωρίς οικονομική ανάσα και είναι θαύμα που φτάσαμε μέχρι τον Ιούλιο. Οι ευρωπαίοι διέπραξαν το λάθος να βάλουν εμένα και την κυβέρνηση στη γωνία σαν γάτες.


Η ιστορία θα δείξει τι ήταν το σωστό και τι λάθος για το δημοψήφισμα. Κάναμε έναν συμβιβασμό για τον οποίο ο λαός (και αυτό το ξεχνάνε όσοι ασκούν αυστηρή κριτική) μας έδωσε νέα εντολή μέσα από την κάλπη να διαχειριστούμε εμείς αυτόν τον συμβιβασμό.

Ήταν δύσκολες εκείνες οι στιγμές.  Η Μέρκελ μου είχε πει πως πρέπει ν’ αλλάξω τον Βαρουφάκη γιατί θα πάει την Ελλάδα στα βράχια. Της απάντησα πως δεν έχω θέμα αρκεί ν’ αλλάξει κι εκείνη τον Σόιμπλε. Έπαιξε αρνητικό ρόλο σε εκείνη την πρώτη περίοδο ο Βαρουφάκης αλλά έφταιγε και ο Σόιμπλε. Και όπως είπε αργότερα ο Τσακαλώτος και είχε δίκιο πως και τον Ιησού Χριστού να είχες απέναντι στον Σόιμπλε πάλι δύσκολα θα έβγαινε άκρη.  Η κυβέρνησή μου λειτουργούσε σε συνθήκες τρομακτικής πίεσης.

Τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνεις μόνος σου. Δεν κοιμήθηκα το βράδυ που πήρα την απόφαση να πάμε στο δημοψήφισμα. Δεν το είχα πει ούτε στην Μπέττυ. Ήταν παραμονή των γενεθλίων του γιού μου που γινόταν τριών χρόνων».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.