Αλέξης Τσίπρας: Η εκκλησία, η Μπέτυ Μπαζιάνα και δημοψήφισμα του 2015

featured image

Για την οικογένειά του, τους γονείς του και φυσικά την Μπέτυ Μπαζιάνα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας.

Το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα του όταν ήταν πολύ μικρός, «με την έννοια ενός ονείρου ή της προσπάθειας που έκανα τότε εγώ ως μικρό παιδί να φτάσω τα βήματα του αδερφού και της αδερφής μου που ήταν μεγαλύτεροι», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, κατά το πρώτο μέρος της εκπομπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ήταν το τρίτο παιδί μιας μεσαίας οικογένειας με πολλά χρόνια διαφοράς από τα άλλα αδέρφια του.

Ανέφερε ακόμα ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τα αδέρφια του και το περιβάλλον του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πράγματα με τα οποία άλλοι συνομήλικοί του δεν ασχολούνταν.

Ο πατέρας μου ψήφιζε ΠΑΣΟΚ

Επί παραδείγματι ανέφερε ότι 9 χρονών «ξεκοκάλιζε» την εφημερίδα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του (τα ΝΕΑ και μετά και την Ελευθεροτυπία).


Είπε ότι η οικογένεια του ήταν μια δημοκρατική οικογένεια και αναφέρθηκε στις αριστερές παραδόσεις της οικογένειας του από την πλευρά των παππούδων του. «Ο πατέρας μου μετά τη Μεταπολίτευση ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ», «τα αδέλφια μου είχαν οργανωθεί στην αριστερά, στην ΚΝΕ».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οργανώθηκε σε ηλικία 14 ετών, όταν ως πρόεδρος του 15μελούς του β» Πειραματικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, πήγε να συμπαρασταθεί στις καταλήψεις του διπλανού Πολυκλαδικού «και με τσίμπησαν εκεί κάτι Κνίτες επειδή ήμουν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς…».

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να συμπαθεί τις καταλήψεις, είπε ότι σημασία έχει ποιο είναι το αίτημα, ποιος ο σκοπός, ποια η διαδικασία, «διότι καταλήψεις τώρα γίνονται και από ακροδεξιές ομάδες που πείθουν τους μαθητές να διαμαρτυρηθούν για παράδειγμα για το Μακεδονικό».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.