Ανατριχίλα: Σφήκα κουβαλάει τεράστια αράχνη για να ταΐσει το μωρό της (pic)

featured image

Μια φωτογραφία, φυσικά από τον μαγικό κόσμο της Αυστραλίας, δείχνει μια μεγάλη σφήκα να κουβαλάει μια… ακόμη πιο μεγάλη αράχνη, στην οποία και θα εναποθέσει ένα αυγό, για να τη φάει η προνύμφη από μέσα προς τα έξω!

Έχουμε δει και έχουμε δει εικόνες από την άγρια ζωή της Αυστραλίας, αλλά αυτή η τελευταία είναι πραγματικά σκέτος εφιάλτης!

Αν τρώτε, δηλαδή, ή το έχετε σκοπό σύντομα, μη συνεχίσετε παρακάτω…

Σε μια ανατριχιαστική φωτογραφία, λοιπόν, που κυκλοφόρησε στο Reddit, την Τετάρτη, και έγινε αμέσως viral, φαίνεται μια μεγάλη σφήκα να κουβαλάει το θήραμά της.

Μόνο, όμως, που το θήραμα της είναι μια τεράστια αράχνη, σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από τη σφήκα, η γνωστή σπαρασσίδα -που θα έβαζε κάτω ακόμη και τον Spider-Man.

Τη φωτογραφία «ανέβασε» ο χρήστης με το ψευδώνυμο «space_monster» στο Reddit, εξηγώντας ότι μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι του, στο Σίδνεϊ…

Μέσα σε μια μέρα η ανάρτησή του συγκέντρωσε περίπου 40.000 upvotes (το αντίστοιχο like), 3.500 σχόλια και, φανταζόμαστε, μερικές χιλιάδες μπινελίκια από όσους ανατρίχιασαν, βλέποντας τη φωτογραφία παρά τη θέλησή τους.


Ο εφιάλτης, ωστόσο, τώρα αρχίζει.

Είναι δεδομένο ότι προηγήθηκε μια άγρια μάχη μεταξύ της σφήκας και της αράχνης.

Το συγκεκριμένο είδος («κυνηγός αραχνών» λέγεται) της πρώτης, άλλωστε, που φτάνει μέχρι και τα 6,5 εκατοστά σε μήκος, φημίζεται για τους… τσαμπουκάδες της με τις αράχνες και δη, με τις ταραντούλες, οι οποίες είναι αγαπημένος της μεζές.

Η σφήκα, όπως έχει κάνει και στην εν λόγω περίπτωση, τσιμπάει το θύμα της και το παραλύει. Μόνο που δεν το τρώει. Η ίδια. Είναι μια σπλαχνική μάνα.

Τι κάνει;

Σέρνει την αράχνη στη φωλιά της, εκεί όπου θα γεννήσει ένα αυγό… πάνω της, και η προνύμφη, αργότερα, θα την καταβροχθίσει από μέσα προς τα έξω!

Από την άλλη, η τεράστια σπαρασσίδα έχει μία παρόμοια θανατηφόρα τεχνική για το θήραμά της, χύνοντας του δηλητήριο για να το εξουδετερώσει πριν το φάει.

Παρά τη διαφορά μεγέθους μεταξύ των δύο ειδών, πολλές φορές η σφήκα είναι εκείνη που επικρατεί…





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.