Έρχονται οι νέες ταυτότητες: Το τσιπ και ο μοναδικός αριθμός (pic)

featured image

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία με τις νέες ταυτότητες, με τον διαγωνισμό να προκηρύσσεται μέχρι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη οι πολίτες θα έχουν τις νέες ταυτότητες μέχρι το τέλος του 2021.

Κύρια χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων, θα είναι η έγχρωμη φωτογραφία του κατόχου, δύο αριθμοί εκ των οποίων ο ένας θα είναι «μοναδικός» και ένα ηλεκτρονικού υπερτσίπ το οποίο θα πιστοποιεί πλήρως και ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία του κατόχου.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

«Κλειδί» για την απομακρυσμένη ηλεκτρονική επικοινωνία των πολιτών με το Δημόσιο θα είναι ο νέος μοναδικός αριθμός που θα φέρουν οι καινούργιες ταυτότητες.

Ο αριθμός σχεδιάζεται να αντικαταστήσει όλους τους άλλους αριθμούς που ακολουθούν σήμερα τον πολίτη, όπως ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ.


Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, κεντρική ιδέα είναι «οι ταυτότητες να μην είναι απλώς ένα πιστοποιητικό, αλλά να μπορώ να χρησιμοποιώ την ταυτότητα για να έχω υπηρεσίες από το σπίτι ή τη δουλειά μου».

«Για παράδειγμα εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση πηγαίνεις στα ΚΕΠ για να κάνεις. Θα πρέπει αφενός να μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις αυτό, αλλά από την άλλη ένας νέος άνθρωπος ή επαγγελματίας είναι αμαρτία να μην μπορεί να το κάνει αυτόματα όπως γίνεται σε τόσες άλλες χώρες του κόσμου. Θα γίνει και εδώ», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Οι νέες ταυτότητες είναι βασισμένες στο εσθονικό μοντέλο. Πρόκειται για το πλέον προηγμένο μοντέλο ταυτοτήτων στον κόσμο το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στον κάτοχο να έχει ψηφιακή πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν οι πολίτες θα πληρώσουν κάποιο αντίτιμο για να αποκτήσουν τις νέες ταυτότητες ή αν είναι υποχρεωτική η απόκτησή τους.

 

H εσθονική ταυτότητα

Πηγή: Reader.gr

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.