Με πεντάρα η Liverpool «καθάρισε» το ντέρμπι του Merseyside

featured image

Τι και αν παρουσιάστηκε με αλλαγές, τι και αν η Σίτι είχε φροντίσει να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο, η Λίβερπουλ μετέτρεψε το ντέρμπι του Merseyside σε παράσταση για ένα ρόλο!  Η ομάδα του Κλοπ έκανε ένα απίθανο πρώτο ημίχρονο και διέλυσε την Έβερτον με 5-2! Ξανά στο +8 από τη Λέστερ, με τους Μανέ, Οριγκί να κλέβουν την παράσταση. Τα «Ζαχαρωτά» έμειναν χωρίς νίκη στον 21ο αιώνα στο Ανφιλντ, βρέθηκαν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και ουσιαστικά ο Μάρκο Σίλβα θα αποτελέσει παρελθόν! Τι δείχνουν οι οιωνοί για την ομάδα με τις 14 νίκες σε 15 ματς; Κούπα, όπως συνέβη το 1961 με την Τότεναμ και πέρσι με τη Σίτι.

Με Σαλάχ, Φιρμίνο στον πάγκο κι όμως η επίθεσή του Κλοπ έβγαζε φωτιές, άλλωστε πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, η ομάδα του είχε πετύχει δυο γκολ. Εξαιρετική μπαλιά του Μανέ στο 6", ο Κιν άφησε τη μπάλα, ο Πίκφορντ έκανε λάθος έξοδο και πολύ έξυπνα ο Οριγκί τσίμπησε τη μπάλα και σκόραρε. Στο 17" ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Απίθανη μπαλιά του Άρνολντ στον Μανέ, ο Σενεγαλέζος έστρωσε υπέροχα για τον Σακίρι και ο Ελβετός βρήκε δίχτυα έπειτα από ένα έτος (26/12).

Η Έβερτον αντέδρασε και στο 21" μπήκε στο παιχνίδι. Σέντρα του Ιβόμπι, λάθος τοποθέτηση του Λόβρεν και ο Κιν με άψογο τελείωμα έδωσε νέο ενδιαδφέρον στο παιχνίδι. Τα «Ζαχαρωτά» προσπάθησαν να ισορροπήσουν και στο 25" ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Κάλβερτ - Λιούιν από μαρκάρισμα του Φαν Ντάικ.

Η Λίβερπουλ πάντως είχε τον τρόπο της και στην τρίτη τελική εντός στόχου στο 31" βρήκε δίχτυα. Εντυπωσιακή η λόμπα του Λόβρεν, ο Οριγκί κατέβασε άψογα και πλάσαρε ιδανικά για το 3-1. Μάλιστα, μόνο Ρόμπι Φάουλερ (6) και Στίβεν Τζέραρντ (9) έχουν πετύχει περισσότερα γκολ σε ντέρμπι του Merseyside από τον Βέλγο (5).

Στο 44" έγινε η φάση που έκρινε ουσιαστικά τη μοίρα της αναμέτρησης. Ο Λόβρεν έσωσε πριν ο Λιούιν σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα κι έπειτα από 50" δευτερόλεπτα ήρθε το τέταρτο γκολ των Reds. Τρελή κούρσα του Αρνολντ, έδωσε τη σωστή στιγμή στον Μανέ και ο Σενεγαλέζος πέτυχε το 4-1. Κι όμως το καλύτερο α" μέρος της φετινής σεζόν δεν είχε... τελειώσει. Στο 45" ο Μπερνάρντ έκανε τη σέντρα και ο Ριτσάρλισον με κεφαλιά πέτυχε το 4-2.

To σκηνικό στην επανάληψη δεν είχε καμία σχέση με το α" μέρος. Η κατοχή για τη Λίβερπουλ ξεπέρασε το 70%, αλλά ως εκεί... Οι Reds είχαν τον έλεγχο, όχι όμως και τη διάθεση να ανεβάσουν το ρυθμό. Η Εβερτον δε θέλησε να ρισκάρει και να αφήσει χώρους, μιας και στο πρώτο 45λεπτο το πλήρωσε ακριβά. Η Λίβερπουλ κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα, ο Σακίρι ξεχώρισε με την εικόνα του (τελευταία φορά βασικός τον Γενάρη) και οι γηπεδούχοι έβγαλαν με ιδανικό τρόπο το πρώτο δύσκολο εμπόδιο του Δεκεμβρίου. Το τελευταίο δεκάλεπτο του ντέρμπι θύμισε το πρώτο ημίχρονο, απίθανες μπαλιές, ευκαιρίες και πάθος! Ο Μανέ στο 81" και στο 84" απέτυχε να ξαναβρεί δίχτυα, ενώ στο 85" ο Κεν δεν μπόρεσε να σκοράρει το πρώτο του γκολ στην Premier League. Ο Βαϊνάλντουμ πάντως ήταν αυτός που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το 5-2 στο 90".

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.