Champions League: Κερδισμένοι και χαμένοι της κλήρωσης

featured image

«Ποτέ καμία ομάδα δεν προκρίθηκε, ούτε αποκλείστηκε, μετά την κλήρωση. Όλα κρίνονται εντός αγωνιστικού χώρου». Μία φράση που μπορεί να θεωρείται κλισέ, όμως αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα. Φαβορί και αουτσάιντερ υπάρχουν σε όλα τα ζευγάρια, όμως κατά πόσο η συγκεκριμένη «ταμπέλα» θα επιβεβαιωθεί φαίνεται πάντα μετά τους επαναληπτικούς.

Σε θεωρητικό επίπεδο, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο χαμογελούν μετά την κλήρωση των «16». Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Νάπολι των πολλών προβλημάτων φέτος, ενώ η Γιουβέντους κληρώθηκε με τη Λυών. Η λογική λέει πως τα δύο μεγαθήρια εύκολα ή δύσκολα θα βρεθούν στα προημιτελικά, όμως οι μεν «μπλαουγκράνα» την έχουν πατήσει δύο σερί χρονιές στα νοκ άουτ, οι δε «μπιανκονέρι» δε διανύουν και την καλύτερη σεζόν τους. Αν είναι προσεκτικές, πάντως, Μπάρτσα και Γιούβε θα είναι στα προημιτελικά.

Το γνωστό special... χαμόγελο λογικά έχει και ο Ζοσέ Μουρίνιο. Η Τότεναμ μπορεί να τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο του Ολυμπιακού, πίσω από την Μπάγερν, όμως η τύχη την ευνόησε, καθώς έπεσε στην πιο... ανίσχυρη από τις «ισχυρές». Η Λειψία ήταν η ομάδα που ήθελαν όλοι οι δεύτεροι και η τυχερή στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η Τότεναμ. Αρκεί οι «πετεινοί» να εμφανίσουν σημάδια ανάκαμψης και να θυμίσουν – έστω και λίγο – την ομάδα που έφτασε πριν από λίγους μήνες μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Γερμανοί καραδοκούν...

Φαβορί υπάρχει και στο ζευγάρι Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν και αυτό δεν είναι άλλο από τους Γάλλους. Ωστόσο, μόνο... βολικά δε θα πρέπει να αισθάνεται η παρέα του Νεϊμάρ. Κι αυτό γιατί η γερμανική ομάδα έχει εμπειρία στην Ευρώπη, ενώ μπορεί να βάλει δύσκολα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, ειδικά στην έδρα της. Κάτι που έχει αποδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Από την άλλη, η Παρί είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, ενώ ακόμη είναι νωπό το περσινό «κάζο» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δύο ζευγάρια θεωρούνται ντέρμπι, όμως οι πιθανότητες είναι στο 55%-45%. Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου έχουν ένα μικρό προβάδισμα απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι, αντίστοιχα, όμως οι πιθανότητες τείνουν περισσότερο προς το 50-50, παρά προς το αντίθετο. Ποια ομάδα μπορεί να αισθάνεται άνετα σε νοκ άουτ απέναντι στον Ντιέγκο Σιμεόνε, ακόμη κι αν αυτή είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης; Ή πόσο φαβορί μπορεί να θεωρείται η φετινή – μέτρια – Μπάγερν κόντρα στη νεανική Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ;

Το κορυφαίο και πιο εμπορικό ζευγάρι στη φάση των «16» δεν είναι άλλο από το Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι. Και οι δύο ομάδες θα επιθυμούσαν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας, όμως αργά ή γρήγορα θα είχαν δύσκολο έργο, εφόσον στόχος τους είναι να φτάσουν ως το τέλος. Από τη μία, η καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα – που όμως δεν έχει ειδικό βάρος στην Ευρώπη – και από την άλλη η «βασίλισσα», που με τον Ζιντάν μεταμορφώνεται κάθε φορά στα νοκ άουτ. Και οι δύο δεν έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, όμως μέχρι το Φεβρουάριο τα δεδομένα πιθανότατα να είναι διαφορετικά.

Τέλος, το πιο «αντιεμπορικό» ζευγάρι δεν είναι άλλο από το Αταλάντα-Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» σαφώς προβάλλουν ως φαβορί απέναντι στην πρωτάρα της διοργάνωσης, όμως και οι δύο ομάδες θα πρέπει να θεωρούνται ικανοποιημένες. Η μεν Αταλάντα βρίσκει μπροστά της τη δεύτερη πιο επιθυμητή αντίπαλο από τους «ισχυρούς» (μετά τη Λειψία) και η δε Βαλένθια μπορεί να νιώθει ικανοποιημένη, που ως «ισχυρή» δεν έπεσε πάνω σε αντίπαλο όπως η Ντόρτμουντ, η Τσέλσι και η Τότεναμ. Τα... σπουδαία το Φεβρουάριο, όταν ξεκινάει το «πραγματικό» Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.