Champions League: Από τον... πάτο στους «16» η Αταλάντα

featured image

Η Αταλάντα με το 0-3 επί της Σαχτάρ στο Χάρκοβο κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Champions League, έχοντας κάνει τη μεγάλη ανατροπή στον 3ο όμιλο.

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν με 3 ήττες και 1 ισοπαλία, αλλά οι νίκες της επί Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Μιλάνο και η σημερινή επί των Ουκρανών την έστειλαν στην επόμενη φάση με 7 βαθμούς.

Οι Ιταλοί άντεξαν την πίεση μετά το 30" και πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, έβγαλαν ενέργεια, ήταν ουσιαστικοί και πέτυχαν τρία τέρματα. Ο Καστάν στο 66" άνοιξε το σκορ και άγχωσε περισσότερο τους γηπεδούχους.

Μάλιστα, στο 77" τα πράγματα για τη Σαχτάρ έγιναν πολύ δύσκολα, μιας και ο Ντοντό αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η Αταλάντα πίεσε και στο 80" ο Πάσαλιτς με προβολή πέτυχε το 2-0. Στις καθυστερήσεις ο Γκοσενς διαμόρφωσε το 3-0.

Σαχτάρ: Πιατόβ, Κριβτσόβ, Ισμαΐλι, Ματβιγιένκο, Ντοντό, Στεπανένκο, Τάισον, Αλαν, Κοβαλένκο (71΄Σόλομον), Ματέους (59" Μάρλος), Μοράες

Αταλάντα: Γκολίνι, Μασιέλο (61" Μαλινόφσκι), Παλομίνο, Ντζιμσίτι, Καστάν, Γκοσενς, Γκόμες (90" Χατεμπερ), Ντε Ρουμ, Φρόιλερ, Πάσαλιτς, Μουριέλ (71" Ιμπάνιες)

Έκλεισε με διπλό τον όμιλο η Σίτι

Ήταν η πρώτη της φορά που έφτασε τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί πρόκριση από όμιλο Champions League. Ήταν όμως πολύ δύσκολη η αποστολή απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και απολύτως λογικό ότι δεν τα κατάφερε. Η Ντιναμό προηγήθηκε, το πίστεψε για λίγο, αλλά o Γκάμπριελ Ζέσους έκανε το καλύτερο βράδυ του στη διοργάνωση και οδήγησε τους Πολίτες στο 1-4, στέλνοντας τους γηπεδούχους σπίτι τους.

Ο Ολμο έβαλε γκολάρα (10") με μονοκόμματο βολ πλανέ, μα οι Κροάτες δεν άντεξαν κόντρα στην ανωτερότητα των πρωταθλητών Αγγλίας κι ας είχαν εκείνοι παραταχθεί με αλλαγές στην άμυνα. Ο Βραζιλιάνος φορ απάντησε με χατ τρικ και τους χάλασε το όνειρο.

Κεφαλιά (34"), μία υπέροχη ενέργεια με ντρίμπλα και curler (50") και η προβολή (54") του καθάρισαν το ματς για τους Πολίτες και ανέβασαν τον προσωπικό λογαριασμό γκολ της καριέρας του στα 101 συνολικά και τα 11 στον θεσμό. Στο 84" ο Φόντεν ολοκλήρωσε το ωραίο βράδυ της ομάδας του. Την ίδια στιγμή η Αταλάντα διέλυσε τη Σαχτάρ στην Ουκρανία και η συνέπεια ήταν η Ντιναμό να τερματίσει τελευταία.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Λιβάκοβιτς, Ντιλαβέρ, Μουμπάντζε, Στογιάνοβιτς, Αντέμι, Γκόγιακ (81" Μάγιερ), Μορό, Ολμο, Ορσιτς (81" Χάριοβιτς), Κάτζιορ (59" Γκίρα), Πέτκοβιτς

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Οταμέντι (82" Μπέλις), Ζοάο Κανσέλο, Μεντί, Ερικ Γκαρθία, Γκουντογκάν, Μπ. Σίλβα, Ρόδρι (73" Στέρλινγκ), Φόντεν, Μαχρέζ, Γκάμπριελ Ζέσους (66" Ζιντσένκο).

H βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σϊτι 14 16-4
2. Αταλάντα 7 8-12
3. Σαχτάρ 6 8-13
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5 10-13

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.