Κουμουτσάκος: Συνεχιζόμενη η ένταση των μεταναστευτικών ροών με το νέο κύμα αφίξεων

featured image

Συνάντηση είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τους επικεφαλής στην Ελλάδα, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της FRONTEX, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της UNICEF, με αφορμή τη συζήτηση για τη διαμόρφωση της νέας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και τις συνεχιζόμενες ροές από την Τουρκία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε «για τη δύσκολη κατάσταση επί του πεδίου και τη συνεχιζόμενη ένταση των ροών με το νέο κύμα αφίξεων από την Τουρκία στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου», όπως αναφέρεται. Επίσης, παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές και θέσεις της Ελλάδας για το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο «πρέπει να εξασφαλίζει αποτελεσματική αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο κ. Κουμουτσάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Λουτσιάνα Λαμοργκέζε, μεταξύ άλλων για τα πεδία κοινών προσεγγίσεων και κοινής δράσης, στο πλαίσιο και του εν εξελίξει ευρωπαϊκού διαλόγου και της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση της διμερούς συνεργασίας σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο και προγραμματίστηκαν σχετικές συναντήσεις στην Αθήνα και τη Ρώμη.

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.