Ολυμπιακός: «Αφιονισμένος» στα τελευταία παιχνίδια και με ρεκόρ τριών ημιχρόνων

featured image

Οι ερυθρόλευκοι από εκεί που είχαν βάλει οκτώ γκολ στα πρώτα ημίχρονα των πρώτων 12 αγωνιστικών του πρωταθλήματος πλέον έχουν βρει δίχτυα σε έντεκα περιπτώσεις σε μόλις τρεις αγωνιστικές! Ένα γεγονός που συνιστά μάλιστα και επίδοση - ρεκόρ. Ένα ρεκόρ που όπως θα δείτε και παρακάτω είναι ιστορικό. Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει βρει λοιπόν στις τελευταίες αγωνιστικές το μαγικό... ραβδάκι στο επιθετικό του σκέλος και δείχνει πιο απελευθερωμένος μην έχοντας πια την Ευρώπη (σ.σ. θα έχει ξανά ματς τον Φλεβάρη). Είναι πιο αποφασιστικός, περισσότερο επιθετικός και φυσικά περισσότερο αποτελεσματικός από ποτέ. Παράλληλα όμως δείχνει να έχει την ευχέρεια να... καθαρίζει γρήγορα τους αγώνες του και από το α" μέρος.

Ο πειραϊκός σύλλογος ουδέποτε πριν τα τελευταία του τρία ματς φέτος είχε βάλει σε ένα 45λεπτο τρία ή και παραπάνω γκολ. Ο πιο μεγάλος αριθμός που είχε ήταν τα δύο τέρματα. Τώρα όμως αυτό άλλαξε και άλλαξε για τα καλά. Το γεγονός ότι έχουν πάρει ξανά... μπρος οι Σουντανί και Ελ Αραμπί και σκοράρουν διαρκώς αλλά και το ότι το 4-4-2 έχει βοηθήσει δραστικά τον Μασούρα, ο οποίος σκόραρε σε δύο σερί ματς δύο γκολ έχει την σημασία του. Για τον Ελ Αραμπί και τον Σουντανί και τα όσα κάνουν ότι και να γράψει κανείς θα είναι λίγο. Ο Ελ Αραμπί έχει 9 γκολ σε 14 αγώνες και ο Σουντανί 6 σε 13. Από κοντά τους πλέον και ο Μασούρας με 5 σε 13 αναμετρήσεις. Ο Σουντανί επίσης έχει 5 ασίστ και ο Ελ Αραμπί 4. Το... κλειδί πάντως έως ένα σημείο είναι το πως έχει απελευθερώσει επιθετικά μέσω των συστημάτων και των διατάξεών του τον Γιώργο Μασούρα ο Πορτογάλος τεχνικός.

Σε στατιστικό επίπεδο και όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Λίγκας για πρώτη φορά από το 1959, που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α" Εθνικής, ομάδα καταφέρνει να πετύχει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος τρία η περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο! Στις 7 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο Αγρίνιο 3-0 από το ημίχρονο ενώ στην Τρίπολη την Κυριακή επικράτησε 5-0 του Αστέρα Τρίπολης με 4-0 ημίχρονο. Την Τετάρτη νίκησε με 4-1 την ΑΕΛ, αφού προηγήθηκε με 4-0 στο ημίχρονο.

Σε τρία διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία, τέσσερα και μετά ξανά τέσσερα γκολ. Για τον Ολυμπιακό είναι ρεκόρ της ιστορίας του και τα δύο διαδοχικά παιχνίδια με τέσσερα γκολ στο ημίχρονο, με Αστέρα και ΑΕΛ δηλαδή. Δεν είναι όμως ρεκόρ στο πρωτάθλημα, καθώς η ΑΕΚ στις τελευταίες αγωνιστικές του 1978-79 πέτυχε σε δύο παιχνίδια από πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ΑΕΚ - Καβάλα 7-0 και ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 7-2, με 5-0 στο ημίχρονο και στις δύο περιπτώσεις.

Η ΑΕΛ δέχτηκε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια! Στις 17 Σεπτεμβρίου 1995 είχε χάσει στην έδρα της από τον ΟΦΗ με 6-2, ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 4-1 στο ημίχρονο. Παράλληλα, με τέσσερα γκολ πίσω η ΑΕΛ στο ημίχρονο είχε να βρεθεί σχεδόν 41 χρόνια! Στις 14 Ιανουαρίου 1979 έχανε 4-0 από την ΑΕΚ, για να τελειώσει ο αγώνας 4-2. Στο φετινό πρωτάθλημα τρία τουλάχιστον γκολ στο πρώτο ημίχρονο έχουν πετύχει τρεις φορές ο Ολυμπιακός και από μια ΠΑΟΚ και Ατρόμητος.

Τι έκανε ο Ολυμπιακός στα πρώτα ημίχρονα των προηγούμενων αγώνων στο πρωτάθλημά

Με Αστέρα στην πρεμιέρα: Γκολ στο 6ο λεπτό και τελικό 1-0
Με ΑΕΛ στην 2η αγωνιστική: Γκολ στο 7" και τελικό 0-1
Με Βόλο στην 3η αγωνιστική: Στο α" μέρος ένα γκολ στο 12" και μετά τελικό σκορ 5-0
Με Παναθηναϊκό στην 4η αγωνιστική: Γκολ στο α" μέρος στο 36" και τελικό 1-1
Με Λαμία στην 5η αγωνιστική: χωρίς γκολ στο α" μέρος και τελικό 2-0
Με Άρη στην 6η αγωνιστική: Γκολ στο 33" και στο 38" και 1-2 τελικό σκορ
Με ΟΦΗ στην 7η αγωνιστική: Γκολ στο 11" και τελικό σκορ 2-1
Με ΑΕΚ στην 8η: Γκολ στο 9" και τελικό σκορ 2-0
Με Ξάνθη στην 9η: Δεν μπήκε γκολ
Με Ατρόμητο στην 10η: Δεν έβαλε γκολ στο α" μέρος και έκλεισε το ματς στο 2-0
Με Πανιώνιο στην 11η: Δεν έβαλε γκολ στο α" μέρος και το ματς έληξε 1-1
Με ΠΑΟΚ στην 12η: Δεν σκόραρε στο πρώτο 45λεπτο και το παιχνίδι τελείωσε 1-1

Τι έκανε ο Ολυμπιακός στα πρώτα ημίχρονα των τελευταίων τριών παιχνιδιών

Με Παναιτωλικό στην 13η: Τρία γκολ στο α" μέρος στο 6", το 41" και το 45+2 και τελικό σκορ 0-3
Με Αστέρα Τρίπολης στην 14η: Τέσσερα γκολ στο α" μέρος: 5", 9", 35" και 44" και τελικό σκορ στο 0-5
Με ΑΕΛ στην 15η: Τέσσερα γκολ στο α" μέρος: 9", 11", 17" και 37" και τελικό σκορ 4-1

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.