Άδωνις Γεωργιάδης: Η ΕΛ.ΑΣ. είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης

featured image

Στην ΕΛ.ΑΣ. εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς την «μακράν την πιο ήπια και απαλή Αστυνομία της Δύσης».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση των αρχών στο Κουκάκι τόνισε πως «οι χτεσινές εικόνες δείχνουν τον μοναδικό τρόπο να συλλάβει κάποιους που έχουν καταλάβει ένα κτίριο, πετούν μολότοφ και φτιάχνουν πόρτες με καρφιά». «Δεν νομίζω πως κάποιος φαντάζεται πως μπορεί να μπει στη αστυνομία σε έναν τέτοιο χώρο κρατώντας κουραμπιέδες και μελομακάρονα» τόνισε.

«Όποιος από εμάς έχει ταξιδέψει έστω και ελάχιστα στις χώρες της Δύσεως όταν γυρνάει στην Ελλάδα και ακούει τις κατηγορίες περί αστυνομικής βίας τον πιάνουν γέλια» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και εστιάζοντας στη σύλληψη του σκηνοθέτη και των δυο του γιων στο Κουκάκι, υποστήριξε ότι βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη. «Είχαν την κατοικία τους και δίπλα και την κατάληψη» επεσήμανε.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το ξεγύμνωμα νεαρού από άνδρες των ΜΑΤ προ ημερών στην περιοχή των Εξάρχεια και για το αν εάν συμφωνεί με την πρακτική αυτήν, διερωτήθηκε «πολίτης αυτός;» και συνέχισε λέγοντας «αυτός είχε μολότοφ, την είχε πετάξει πριν από λίγα δευτερόλεπτα».


Σε τηλεφωνική παρέμβαση την οποία πραγματοποίησε νονά του ενός συλληφθέντος, είπε πως «ο πατέρας είναι με κολάρο, τον πήγαν στον Ερυθρό» και ότι πλέον είναι και οι τρεις στη ΓΑΔΑ.

Η Ν.Μέντζα εξήγησε ότι, «ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο 26χρονος, είναι ασκούμενος δικηγόρος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και ο 23χρονος είναι φοιτητής Αρχιτεκτονικής στην Πάτρα που ήρθε για  Χριστούγεννα και κάνει την πτυχιακή του», αποκλείοντας το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί να ήταν καταληψίες.

Ο υπουργός από την πλευρά του, διερωτήθηκε γιατί ενώ επρόκειτο για νομοταγείς πολίτες, δεν άφησαν τους αστυνομικούς να περάσουν από το σπίτι τους στο διπλανό.

«Από την αφήγηση της οικογένειας αποδεικνύεται ότι δεν είναι νομοταγείς, αφού υποστηρίζει την κατάληψη», είπε.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση για πυροβολισμό γυναίκας με πλαστικές αστυνομικές σφαίρες, σημείωσε «αν ήταν πίσω από την πόρτα με τα καρφιά η γυναίκα, μπορεί να έχει κάποιες εκδορές».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του σχολίασε την ψήφιση του προϋπολογισμού ότι, η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί ανάλογα με το πρωτογενές πλεόνασμα και τα έσοδα.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.