Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα ευνοϊκά μέτρα και οι ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός – Ποιοι ωφελούνται

featured image

Νέα ευνοϊκά μέτρα και ελαφρύνσεις προβλέπονται στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2020, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Νέα ευνοϊκά μέτρα: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2020

 

Πιο συγκεκριμένα, η πενθήμερη συζήτηση που διήρκεσε περίπου 50 ώρες και τοποθετήθηκαν 224 βουλευτές και 34 μέλη της κυβέρνησης, κορυφώθηκε με την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη και την ονομαστική ψηφοφορία που παραδοσιακά λαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα 158 υπερψήφισαν, έναντι 139 που καταψήφισαν.

 

Νέα ευνοϊκά μέτρα: Μείωση του ΕΝΦΙΑ 8%

 


Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2020, έκανε αναφορά σ’ ένα ένα ακόμα θετικό μέτρο στο πλαίσιο της μείωσης των βαρών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ της τάξης του 8%. Πρόκειται για την δεύτερη μείωση στον ΕΝΦΙΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

«Μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, Δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Πρέπει να πληρώνουν και τα ακριβά ακίνητα στη Μύκονο και αλλού», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

«Μεσαία τάξη είναι αυτοί που ντύνονται απλά και ξέρουν να φορούν γραβάτα εκεί που πρέπει», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους πρόσβαλε τα 4 χρόνια.

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.