Φριντέτ: Περίεργο να κερδίζεις μπροστά σε… κανέναν

featured image

Είναι γνωστή η «Jimmermania» που επικρατεί για τα «εκτελεστικά» προσόντα του Τζίμερ Φριντέτ. Μια «μανία» που συνοδεύει τον Αμερικανό γκαρντ από τις εποχές του Birgham Young University. Λέτε να την... αναβαθμίσει και για την άμυνα;

Το σίγουρο είναι ότι στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε στο «άδειο» ΟΑΚΑ για το οποίο η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση για την τελευταία φάση, ο Φριντέτ ήταν από τους παίκτες-κλειδιά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην 3η περίοδο. Δηλαδή το διάστημα όπου ανέβασε την ένταση στην άμυνα, έκλεψε μπάλες, πίεσε τους παίκτες της Φενέρ και βρήκε καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Ο ίδιος μιλώντας στην EuroLeague Greece εξήγησε ότι θέλει να βελτιωθεί στην άμυνα, θέλει να παίζει εξίσου καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ δεν έκρυψε το πόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση νιώθει όταν καλείται να σουτάρει ελεύθερες βολές. Είτε είναι στην αρχή του ματς, είτε στο τέλος και να κρίνεται ο νικητής!

Μεταξύ άλλων σχολίασε με γλαφυρό τρόπο την απουσία του κόσμου και το πώς ήταν για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να παίζουν σε άδειες εξέδρες: «Ήταν περίεργο για όλους. Όχι μόνο για εμένα. Και αυτό διότι έπρεπε να φέρουμε την ενέργειά μας και να παίξουμε καλά. Φυσικά το σημείο κλειδί του αγώνα ήταν το 3ο δεκάλεπτο, όταν και παίξαμε πολύ καλά σε αυτό το διάστημα. Επέστρεψαν στην 4η περίοδο και ήταν κάτι που περιμέναμε ότι θα συμβεί. Παρόλα αυτά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και αυτό είναι που μας ευχαριστεί. Έστω και αν έγινε μπροστά σε... κανέναν» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Φριντέτ.

Και συνέχισε: «Ο κόσμος σου δίνει ενέργεια και ρυθμό. Όμως όταν ξεκινάς να παίζεις μπάσκετ είναι το ίδιο όπως πάντα. Βγαίνεις στο παρκέ και κάνεις αυτό που ξέρεις να κάνεις καλύτερα. Οι φίλαθλοι από τη πλευρά τους σε βοηθούν να βρεις καλά διαστήματα και να παίρνεις momentum. Από εκεί και πέρα είναι αυτό που είπα. Πρόκειται για μπάσκετ όπου προσπαθείς να παίξεις όσο το δυνατόν καλύτερα και να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό».

«Δουλεύω και γίνομαι καλύτερος στην άμυνα»

Όσο για τον ίδιο και το γεγονός ότι παρουσιάστηκε εξίσου καλός και στην άμυνα; «Προσπαθώ να είμαι επιθετικός και να κάνω το παιχνίδι μου. Παράλληλα προσπαθώ να δουλεύω και στην άμυνα. Οπότε ολοένα και γίνομαι καλύτερος. Όσο περισσότερα ματς παίζουμε, τόσο πιο άνετα νιώθω και εγώ από την πλευρά μου. Προφανώς και πρέπει να δουλέψω περισσότερο στην άμυνα ενώ στην επίθεση να κάνω αυτό που ξέρω καλά. Όλα αυτά έρχονται και μέσα από την ομαδική δουλειά όπου ο ένας βοηθάει τον άλλον. Από τη στιγμή που ήρθε και ο coach Πιτίνο προσπαθούμε να βρεθούμε καλύτερα μεταξύ μας, να πάρουμε νίκες και να βελτιωνόμαστε μέσα από αυτή την διαδικασία.»

Στο τέλος του ματς ήταν εκείνος που «σφράγισε» την 9η νίκη του Παναθηναϊκού και αυτό χάρη στην ευστοχία του και στην ψυχραιμία που έδειξε από τη γραμμή των βολών: «Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν πηγαίνω στις βολές. Σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα. Είτε είναι στην αρχή, είτε στο τέλος. Δεν πρέπει να βάζεις πίεση στον εαυτό σου και απλά να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις.

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.