Απαγωγή Μαρτίνου: Το κόλπο με το αυτοκίνητο και η ειδική εκπαίδευση του εφοπλιστή που του έσωσαν τη ζωή

featured image

Η απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, πριν από μερικά χρόνια, απέτυχε λόγω του πειραγμένου Station αυτοκινήτου του, αλλά και της ειδικής εκπαίδευσης που ο ίδιος είχε λάβει.

Ήταν το μεσημέρι της 12ης Δεκεμβρίου 2013 στην περιοχή της Βούλας, όταν πέντε δράστες με ένα Mitsubishi κλειστό φορτηγάκι και ένα άσπρο Citroën C1, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, με σκοπό να τον απαγάγουν.

Απόπειρα απαγωγής: Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το αυτοκίνητό του

Ο εφοπλιστής, έχοντας την ανάλογη εκπαίδευση και με εντυπωσιακή ψυχραιμία, εμβόλισε το μικρό C1 Citroën και ξέφυγε. “Όπλο” του, το… πειραγμένο, station αυτοκίνητό του, που του έσωσε τη ζωή…

Οι αρχικές πληροφορίες, που ανέφεραν ότι ο νεαρός εφοπλιστής οδηγούσε ένα Audi Q7, την ώρα που οι επίδοξοι απαγωγείς του έκλεισαν το δρόμο στη Βούλα, διαψεύστηκαν. Το αυτοκίνητο που έσωσε τον Ανδρέα (κατα κόσμο Κίκος) Μαρτίνο ήταν ένα Audi RS6 σε μαύρο χρώμα, το οποίο μετά τις… αναβολικές ενέσεις που δέχτηκε από την MTM αποδίδει πάνω από 700PS!

Ένα station wagon αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να μην ήταν θωρακισμένο, όμως ξεχωρίζει τόσο για τη στιβαρή κατασκευή του και τον όγκο του, όσο και για τη δύναμη του κινητήρα του.

Δεν είναι όμως τόσο οι πολλοί ίπποι που έδωσαν τη δυνατότητα στον εφοπλιστή να εμβολίσει το μικρό Citroen C1 των 800 κιλών, που βρέθηκε πίσω του, όσο η τερατώδης ροπή του (πάνω από 70 χιλιογραμμόμετρα) αλλά και το μεγάλο του βάρος των 2 τόνων.

Παράλληλα, η τετρακίνηση που διαθέτει το RS6, μοίρασε στους τροχούς που είχαν ανάγκη όση από τη ροπή χρειάζονταν για να μην σπινάρουν-κολλήσουν, όταν αυτοί κλήθηκαν από τον οδηγό ουσιαστικά να… ρυμουλκήσουν (με την ανάποδη) το C1. Σημαντικό ρόλο στην γρήγορη αντίδραση του οδηγού, που απειλήθηκε, έπαιξε και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Tiptronic (6 σχέσεων) ένα από τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Απόπειρα απαγωγής: Η οικογένεια Μαρτίνου είναι λάτρεις των Audi

Η οικογένεια Μαρτίνου είναι “οπαδοί” των αυτοκινήτων της Audi, αφού εκτός του RS6, διαθέτουν ένα Audi Allroad, ένα RS5 και ένα Q7, ενώ προσφάτως είχαν και ένα RS4.

Απόπειρα απαγωγής: Η εκπαίδευση του Μαρτίνου

Σημαντικό ρόλο τόσο στην ψύχραιμη αντίδραση του 36χρονου εφοπλιστή, όσο και στις σωστές κινήσεις που έκανε, που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεφύγει από τους επίδοξους απαγωγείς του, έπαιξε και η ειδική εκπαίδευση, που οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει περάσει ο Ανδρέας Μαρτίνος.

Πρόκειται για ειδικά σεμινάρια που παρακολουθούν οι οδηγοί θωρακισμένων αυτοκινήτων, ώστε να αντιμετωπίζουν με επαγγελματικό τρόπο κρίσιμες και ακραίες καταστάσεις στο δρόμο. Είναι διήμερα σεμινάρια, γίνονται από ειδικούς εκπαιδευτές και κατά τη διάρκεια των απαιτητικών ασκήσεων ο οδηγός βελτιώνει τις ικανότητές του στον έλεγχο του αυτοκινήτου, στη διάρκεια πέδησης πανικού κατά τη στροφή, μαθαίνουν να κάνουν ελιγμούς με ένα αυτοκίνητο με ελαστικά run-flat, αφού αυτά έχουν ξεφουσκώσει (λόγω πιθανής χρήσης όπλων) κλπ.

Τα σεμινάρια αυτά πριν από λίγα χρόνια, πραγματοποιούνταν και στην Ελλάδα, μία με δύο φορές το χρόνο, στις πίστες των Μεγάρων και των Σερρών. Τώρα πια μόνο στο εξωτερικό πρέπει να απευθυνθεί κάποιος.

Απόπειρα απαγωγής: Τα γεγονότα

Βούλα, 12/12/2013, 3.30 μ.μ. Ο Ανδρέας Μαρτίνος, όπως κάθε μέρα, μόλις έχει μπει στο αυτοκίνητό του για να κάνει τη συνηθισμένη διαδρομή από τη Βούλα, όπου βρίσκεται η έδρα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων Minerva Marine, μέχρι το Καβούρι.

Τις μεσημεριανές ώρες συνηθίζει να κατεβαίνει στο Καβούρι για ένα lunch break. Του αρέσουν ένα-δυο ταβερνάκια της περιοχής. Δεν περνούν λίγα λεπτά, όταν αντιλαμβάνεται ότι τον ακολουθεί ένα άσπρο αυτοκίνητο μάρκας Citroën.

Του κάνει εντύπωση πως σχεδόν έχει κολλήσει πίσω του. Λίγα μέτρα πιο κάτω, στη συμβολή των οδών Αιόλου & Ηρακλειδών, ξεπετάγεται με ταχύτητα από το πάρκιν ενός σούπερ μάρκετ ένα βανάκι. Ακούγεται ένα απότομο φρενάρισμα. Το λευκό φορτηγάκι τού κλείνει το δρόμο. Από μέσα βγαίνουν τρεις άντρες. Είναι ντυμένοι στα μαύρα, φορούν μάσκες και γάντια. Οι δύο κρατούν Καλάσνικοφ. Ο τρίτος κρατάει ένα αντικείμενο, με το οποίο θα επιχειρήσει να σπάσει το τζάμι του οδηγού. Ακολουθούν τα δευτερόλεπτα που θα καθορίσουν την τύχη του νεαρού εφοπλιστή.

Ο 39χρονος Κίκος, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, πεισματικά βέβαιος ότι θα καταφέρει να ξεφύγει από τους επίδοξους απαγωγείς του, εμπιστεύεται το ένστικτό του, κάνει όπισθεν και εμβολίζει με δύναμη το Citroën, που από τη σύγκρουση παίρνει φωτιά.

Στον ενδιάμεσο χώρο που απομένει, με δύο γρήγορους ελιγμούς καταφέρνει να στρίψει το αυτοκίνητο που οδηγεί και να ξεφύγει με μεγάλη ταχύτητα. Φτάνει στην πίσω πλευρά της εταιρείας του, πηδάει το μαντρότοιχο (που έχει μεγάλο ύψος και χρειαζόταν μεγάλη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα για να τα καταφέρει), μπαίνει στο κτίριο και αμέσως ενημερώνει την αστυνομία.

Απόπειρα απαγωγής: Οι δράστες εξαφάνισαν τα ίχνη τους

Οι δράστες, που σίγουρα δεν περίμεναν να αντιδράσει έτσι το υποψήφιο θύμα τους, έχουν ήδη ξεφύγει. Στη συμβολή των οδών Αθηναΐδος & Πάτμου (σε μικρή απόσταση από το σημείο της απόπειρας), σε ένα αλσύλλιο, βάζουν φωτιά στο άσπρο φορτηγάκι. Θέλουν να «σβήσουν» τα ίχνη τους. Επιβιβάζονται σε άλλο αυτοκίνητο που τους περιμένει εκεί και όλοι μαζί εξαφανίζονται… Όπως προέκυψε, και τα δύο οχήματα που βρέθηκαν καμένα είχαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Πηγή: www.enimerotiko.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.