Άντζελα Ζήλεια: Το «ταίρι» του Ξανθόπουλου και τα προβλήματα υγείας που δεν την άφησαν να ξανανέβει στη σκηνή

featured image

Η Άντζελα Ζήλεια ήταν μια χαριτωμένη παρουσία που έκανε την εμφάνιση της στον ελληνικό κινηματογράφο, προς τα τέλη της δεκαετίας του ’50. Κυρίως ήταν στο πλευρό του Νίκου Ξανθόπουλου.

Ειδικότερα, το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 1959, στην ταινία “Ο θησαυρός του μακαρίτη”, με τον ρόλο της Ντόλυς Ρόζα.

Ακολούθησαν διάφοροι ρόλοι στο πλευρό του Νίκου Ξανθόπουλου, με τον οποίο συνεργάστηκε επί χρόνια.

Άντζελα Ζήλεια: Με τον Νίκο Ξανθόπουλο δεν είχαν ανταλλάξει ούτε φιλί

Όπως είχε αναφέρει, παρόλο που τους ήθελαν ζευγάρι, ακόμη και στις ταινίες δεν είχαν ανταλλάξει ούτε ένα φιλί, επειδή οι σκηνοθέτες ήθελαν τον Ξανθόπουλο αγνό, προκειμένου να μη ζηλεύουν οι θαυμάστριες του.

Επί μια δεκαετία, έπαιξε σε 31 ταινίες και άφησε το δικό της αποτύπωμα στον ελληνικό κινηματογράφο. Συνήθως έπαιζε το ευαίσθητο κορίτσι του λαού, που έκλαιγε για τις ατυχίες του.

Άντζελα Ζήλεια: Δεν έκλαιγε ποτέ αληθινά

Σε συνέντευξη της στην εκπομπή “Οι Αταίριαστοι”, με τη Σεμίνα Διγενή, εξομολογήθηκε ότι ζούσε τους ρόλους της, ωστόσο δεν έκλαιγε ποτέ αληθινά.

“Κάποτε ένας σκηνοθέτης άρχισε να με θίγει και να με λέει κακή ηθοποιό, προκειμένου να κλάψω, το αποτέλεσμα ήταν να πάρω τα ρούχα μου και να φύγω”, είχε αναφέρει με χιούμορ.

Η τελευταία της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν ως Άννα Καρατζόγλου στην ταινία “Η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου”.

Άντζελα Ζήλεια: Ήταν τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού

Οι πιο παρατηρητικοί θα τη θυμούνται σίγουρα να τραγουδά μπροστά από τη ζωντανή ορχήστρα, καθώς διέθετε υπέροχη φωνή και ήταν τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ήταν το τραγούδι «Καλώς όρισες έρωτα» για το οποίο βραβεύτηκε το 1967.

Συνολικά κέρδισε πέντε βραβεία στα φεστιβάλ Βαρκελώνης, Σοπότ και Θεσσαλονίκης.

Η Αγγελική Ζήλεια, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1935 και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, ζώντας από πρώτο χέρι τη γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο. Είχε ακόμη τρεις αδερφές και από μικρή ηλικία βγήκε στο μεροκάματο για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια της.

Ενώ εργαζόταν στο κατάστημα του Τσιτσόπουλου, γνωρίστηκε με την τραγουδίστρια Δανάη, η οποία την έμαθε να τραγουδάει. Η γνωριμία της με τον Νίκο Τσιφόρο ήταν καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της στον κινηματογράφο.

Άντζελα Ζήλεια: 60 χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου, με μία κόρη

Παντρεύτηκε τον νεανικό της έρωτα, τον Βασίλη και απέκτησε μια κόρη. Έζησαν μαζί 60 ευτυχισμένα χρόνια, καθώς ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες.

Όπως έχει πει, τα προβλήματα της υγείας της δεν την αφήνουν να ανέβει ξανά στην σκηνή, ωστόσο θυμάται με νοσταλγία τις συναυλίες της και τις δυνατές φιλίες της από τον χώρο του κινηματογράφου.

Πηγή: www.enimerotiko.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.