«Αναγκαία η διεύρυνση του προϋπολογισμού για την εθνική άμυνα»

featured image

Η στάση που κρατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, η οποία αυξάνει συνεχώς την προκλητικότητα και την επιθετικότητά της σε βάρος της Ελλάδας, έχει κάνει τους επιτελείς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μετρούν και να ξαναμετρούν τα... κουκιά.

Η οικονομική δυσπραγία και οι μειώσεις που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, έχουν κάνει διάφορες ανάγκες ακόμα πιο επιτακτικές.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΘΑ που μίλησαν στην ιστοσελίδα news.gr, κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα αναφερθεί στην ανάγκη διεύρυνσης του προϋπολογισμού που αφορά το υπουργείο του.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, επιθυμητό επίπεδο αύξησης είναι ένα ποσοστό της τάξης του 0,5% ανά έτος, καθώς πέρα από τα τρέχοντα εξοπλιστικά και πάγιες ανάγκες του υπουργείου, υπάρχουν και συστήματα που θέλουν αναβάθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή περί τα τέλη Νοεμβρίου προς συζήτηση προβλέπονται τακτικές δαπάνες, συνολικού ύψους 3,397 δισεκατομμυρίων ευρώ και δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα, συνολικού ύψους 530 εκατομμυρίων.

Από το συνολικό ποσό που προβλέπεται για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 70% περίπου καλύπτει μισθούς και συντάξεις, το 15% είναι για αμυντικούς εξοπλισμούς και το υπόλοιπο 15% για λειτουργικές δαπάνες.

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.