Μητσοτάκης: Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, έτοιμες οι ένοπλες δυνάμεις για να υπερασπιστούν τα δίκαια της χώρας

featured image

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή αναφέρθηκε και στην Τουρκία και τις κινήσεις της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για περίοδο έντονης γεωπολιτικής αστάθειας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως προσυπογράφει τους χαμηλούς τόνους που υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «Η Ελλάδα μένει πιστή στο Διεθνές Δίκαιο και στις ισχύουσες Συμφωνίες. Είμαστε πάντα υπέρ των κανόνων καλής γειτονίας».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα και δεν εκχωρεί τίποτα» σημειώνοντας πως «οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα δίκαια της χώρας».

«Είμαστε υπέρ των ανοιχτών διαύλων, της επικοινωνίας και του διαλόγου. Ουδέποτε η χώρα σκέφθηκε να αναστείλει το διάλογο για τα ΜΟΕ. Σ" αυτόν όμως δεν προσερχόμαστε ούτε πιεζόμενοι, ούτε από θέση αδυναμίας. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, υπό την απειλή παράνομων τετελεσμένων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας: «Έχουμε και δίκιο και ισχυρές συμμαχίες», είπε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας: «Το Μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης είναι άκυρο και παράνομο και αυτό περιλαμβάνεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ».

«Καλά κάνατε κ. Τσίπρα και αλλάξατε γραμμή για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ», είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μίλησε επίσης για μια πλατιά διακομματική συμμαχία υπογραμμίζοντας πως «με εξαίρεση το ΚΚΕ έχουμε μια βαθιά στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «δεν είμαστε δεδομένοι , όχι μόνο για τις ΗΠΑ. Είμαστε δεδομένοι για τον ελληνικό λαό. Οι καλοί σύμμαχοι στις δυσκολίες φαίνονται. Οι ΗΠΑ έχουν καταδικάσει ρητά τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης».

Κατέληξε λέγοντας πως «η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοικτή για τα εθνικά θέματα και όταν χρειαστεί θα πάρει και ο ίδιος πρωτοβουλίες για ανοικτή και πλήρη ενημέρωση των αρχηγών».

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.