Βασίλης Ανδρεόπουλος: Ο αξέχαστος παππούς από το «Είσαι το ταίρι μου», η φυλάκιση από Γερμανούς και η απόδραση

featured image

Είσαι το ταίρι μου: Μια σειρά στο Mega που άφησε εποχή και πολλοί μέχρι και σήμερα θυμόμαστε τις θρυλικές ατάκες του παππού.

Είσαι το ταίρι μου: Ο ηθοποιός πίσω από τον “αθώο” παππού

Ενσάρκωνε τον παππού Νίκο, ο οποίος γνώριζε όλο όσα συνέβαιναν στο σπίτι και έλεγε επικές ατάκες στα μέλη της οικογένειας. Ο Βασίλης Ανδρεόπουλος είχε μια πετυχημένη καριερα το 2002 που γινόντουσαν τα γυρίσματα της σειράς.

Είσαι το ταίρι μουΕίχε γεννηθεί το 1923 στον Πλάτανο Αιγιαλείας στην Ακράτα. Στα 17 του χρόνια πολέμησε από την πρώτη γραμμή του Αλβανικού Μετώπου τους Ιταλούς. Κατά τη διάρκεια της κατοχής συνελήφθη από τους κατακτητές, δραπέτευσε και στη συνέχεια φυλακίστηκε από τους Γερμανούς στις φυλακές Αβέρωφ. Όταν ο πόλεμος έληξε ο ιδιος αποφάσισε να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη. Το θέατρο.

Αρκετά χρόνια αργότερα, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο σε ηλικία 33 ετών στην ταινία «Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες». Ο ιδιος διέπρεψε και ως θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός. Έγραψε σπουδαία θεατρικά έργα και σενάρια για τον κινηματογράφο.

Η τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 2004 στην ταινία “Αγάπη στα 16”. Ο ταλαντούχος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 15 Αυγούστου του 2011 σε ηλικία 88 ετών.

Δείτε σκηνή από τη σειρά “Είσαι το ταίρι μου”:

Πηγή: www.enimerotiko.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.