Επιτέλους, τοποθετείται ράμπα για ΑμεΑ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

featured image

Ράμπα που θα διευκολύνει την πρόσβαση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη επισκεπτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα αναμένεται να τοποθετηθεί πολύ σύντομα, ζήτημα που αποτελούσε πάγιο αίτημα των ΑμεΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Αφορμή προκειμένου να λάβει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης την οριστική απόφαση για την τοποθέτησή της αποτέλεσε η επιστολή που του έστειλε ο πρώην βουλευτής της Γιώργος Αμυράς που είχε δει βίντεο του παραολυμπιονίκη κολύμβησης Δημήτρη Καρυπίδη ο οποίος θέλησε να επισκεφθεί το Μνημείο αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς δεν υπήρχε ράμπα πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρία ή άλλες κινητικές δυσκολίες.

«Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ανήκει σε όλους τους Έλληνες και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες που επιλέγουν την Αθήνα ως προορισμό. Γνωρίζοντας το σχέδιό σας για μία Αθήνα ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας καλέσω να δώσετε λύση σχετικά» τόνιζε ο κ. Αμυράς στην επιστολή του προς τον Κώστα Μπακογιάννη.

Να σημειωθεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2017 υπάρχει απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού περί «Έγκρισης κατασκευής ενός κεκλιμένου επιπέδου πρόσβασης ΑμεΑ στο χώρο έμπροσθεν του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα (ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΠΑΝΣΜ/ 455573/44958/4 542), αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει τίποτα εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων.

Το χαρακτηριστικό βίντεο του παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη μπορείτε να το δείτε εδώ:

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.