Καραγκούνης: Η ΕΕ έδωσε ένα ισχυρό διπλωματικό χαστούκι στην Τουρκία

featured image

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ένα ισχυρό διπλωματικό χαστούκι στην Τουρκία», δήλωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέα Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής προκύπτει πως «το μνημόνιο κατανόησης που έκανε η Άγκυρα με την Τρίπολη, διότι δεν υπάρχει κύρωση από το Κοινοβούλιο της Λιβύης -παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα αυτή η συμφωνία- δεν συμμορφώνεται προς το δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικά δεσμευτικές συνέπειες αυτή η συμφωνία».

«Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι παίρνει ξεκάθαρη θέση όσον αφορά αυτήν τη συμφωνία και αυτά τα οποία σκέφτεται να διαμορφώσει ως εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο η Τουρκία. Οπότε και καταδικάστηκε απερίφραστα η τουρκική προκλητικότητα και εκφράζεται ρητά ότι η συμφωνία είναι άκυρη και προφανώς διατυπώνεται η πλήρης και ανεπιφύλακτη στήριξη της Ευρώπης προς την Ελλάδα και την Κύπρο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, «η Ελλάδα δεν είναι ο ταραξίας της περιοχής, άλλος είναι ο ταραξίας της περιοχής και δημιουργεί τεράστια προβλήματα και παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο».

Ερωτηθείς για τη νίκη των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν, χθες, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στη Βρετανία, απάντησε: «Υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Μ. Βρετανία έχει πάρει τον δρόμο της, έχει αποφασίσει με τα καλά και τα κακά -κατά την άποψη τους -να προχωρήσουν προς το Brexit (...). Αυτό, βεβαίως, πλέον, δεν αφορά την ΕΕ, αφορά τη Μ. Βρετανία, το πώς θα πορευθεί και σε οικονομικό επίπεδο και τι αποτύπωμα θα έχουν στο επιχειρηματικό πλαίσιο και έτσι όπως διαμορφώνονται οι συγκυρίες στο παγκόσμιο εμπόριο και γενικά στην παγκόσμια οικονομία».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση -συνέχισε ο κ. Καραγκούνης- «θα πρέπει να κοιτάξει την ίδια την Ένωση (...). Υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει η ΕΕ να βρει τον ρόλο της, να μη μένουμε μόνο το κάθε κράτος-μέλος κλεισμένο στο "καβούκι" του». «Θα πρέπει και η Ευρώπη να κοιτάξει να βρει τον ρόλο της, να είναι μία ισχυρή Ένωση, να μην κοιτάει ο καθένας μόνο το δικό του συμφέρον, αλλά συνολικά το συμφέρον της Ένωσης. Μόνο με αυτό το πρίσμα θα μπορέσει πραγματικά να έχει μέλλον αυτή η Ένωση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το χειρότερο που μπορεί να πάθει η Ένωση είναι οι ίδιοι οι πολίτες της να αμφισβητούν αυτό το οικοδόμημα που έχει προσφέρει πάρα πολλά και έχει να προσφέρει ακόμα περισσότερα, αλλά, πρέπει να γίνουν και κατάλληλες κινήσεις από τους ηγέτες της Ευρώπης, αυτό είναι ξεκάθαρο».

Ερωτηθείς για το σχέδιο «Ηρακλής», ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καραγκούνης σημείωσε πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό» και με αυτό «θα χορηγηθεί ρευστότητα στην αγορά και στην πραγματική οικονομία».

«Υλοποιούμε αυτό που προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί, να μειώσουμε το μεγάλο ύψος των "κόκκινων" δανείων, το οποίο πραγματικά αποτελεί όχι μόνο μία παθογένεια αλλά βρόγχο στο τραπεζικό σύστημα», τόνισε.

Σε σχέση με την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας προεκλογικά είχε μοιράσει προκαταβολικά όλον τον δημοσιονομικό χώρο του 2019. Εμείς καλύψαμε αυτό το δημοσιονομικό κενό και έχουμε κάνει τα εξής εδώ και τέσσερις μήνες: Έχουμε προχωρήσει στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, έχουμε δώσει προκαταβολικά και ενισχυμένα το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης και δίνουμε -πέρα από τις δυνατότητες που είχαμε πριν από τέσσερις μήνες- το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα αφορά περίπου 200.000 νοικοκυριά, πράγμα το οποίο είναι σημαντικό. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ψέματα, εμείς ξεκάθαρα προχωρήσαμε σε αυτές τις κινήσεις ελάφρυνσης».

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.