Ερντογάν για μεταναστευτικό: «Είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πρέπει να πιέσει την ΕΕ»

featured image

Μπορεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ωστόσο, φαίνεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν βάζει μυαλό.

Σε σημερινές του δηλώσεις για το Ισλάμ και την τρομοκρατία αναφέρθηκε και στη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό και αναφέρθηκε στα όσα συζήτησαν για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της hurriyet.com.tr, ο Ερντογάν είπε ότι οι ηγέτες της ΕΕ του έκαναν παράπονα ότι η Τουρκία δεν κράτησε τις υποσχέσεις της και άφησε μόνη την Ένωση να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου μίλησε και εκείνος για το μεταναστευτικό. Του είπα: "Έχετε προβλήματα με το μεταναστευτικό, λέτε, μπορώ να κάνω αυτό που λες. Αλλά εσύ πρέπει να το κάνεις πρώτος. Εσύ είσαι μέλος της ΕΕ.

Συγκεντρώσου και προσπάθησε πάνω σε αυτό και πίεσε τις χώρες της ΕΕ για αυτό. Το να είμαστε πιο θετικοί όσον αφορά το μεταναστευτικό θα ανοίξει το δρόμο για αυτό. Μας στείλατε 2.000 πρόσφυγες πίσω. Τους πήραμε και δεν τους ξαναστείλαμε πίσω σε εσάς. Το πλεονέκτημα σας είναι ότι είστε στην ΕΕ". Μπορούμε να πούμε ότι η συνάντηση μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν καρποφόρα».

Ερντογάν: Η ισχυρή Τουρκία προστατεύει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής του ομιλίας σε Τούρκους που ζουν στο Λονδίνο, ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν τόνισε ότι «σήμερα υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία, με ισχυρό στόλο που προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας ανέφερε ότι «σήμερα υπάρχει μια Τουρκία που υποστηρίζει πάνω από 4 εκατομμύρια καταπιεσμένους αγκαλιάζοντάς τους. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, πλην της Τουρκίας, δεν υπάρχει χώρα που να φιλοξενεί μόνη της τόσους πολλούς μετανάστες».

Τέλος, κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για οικονομική στήριξη προς την Άγκυρα για το μεταναστευτικό.

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.