Κουκάκι: Ερωτήματα για την αστυνομική επιχείρηση διατυπώνει ο Γιώργος Καμίνης

featured image

Στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποιήθηκε στο Κουκάκι το πρωί της Τετάρτης εστίασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, ενώ παράλληλα εξέφρασε ορισμένα ερωτήματα.

Όπως επισημαίνει «οι σοβαρές καταγγελίες κατοίκων στο Κουκάκι για πρωτοφανείς αυθαιρεσίες εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και η σημερινή επιστολή του κ. Αλιβιζάτου, επικεφαλής της Επιτροπής που ο ίδιος ο υπουργός όρισε πρόσφατα, για τα φαινόμενα αυτά, δημιουργούν δύο βασικά ερωτήματα, τα οποία η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας έχει υποχρέωση να απαντήσει αμέσως:

Τι είδους σχεδιασμός είχε γίνει για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έγινε χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και χωρίς πρόβλεψη για εισαγγελική εντολή για είσοδο σε άλλους χώρους για τις ανάγκες τις επιχείρησης; Πως δικαιολογείται η προσαγωγή και κατά τα φαινόμενα αδικαιολόγητη και δυσανάλογη χρήση βίας προς άτομα εντελώς άσχετα με το αντικείμενο τη επιχείρησης;».

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη δεν πρέπει «να εξαντλείται το υπουργείο σε δημοσιεύσεις τελεσιγράφων που μικρή αξία έχουν και ας επικεντρωθεί στο να κάνει απλά τη δουλειά του: να προετοιμάζει τις επιχειρήσεις αυτές με επάρκεια, απόλυτο σεβασμό στο κράτος δικαίου και σαφείς οδηγίες προς τις αστυνομικές δυνάμεις να μην αυθαιρετούν».

Ο Γιώργος Καμίνης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπενθύμισε παράλληλα την τοποθέτησή του την περασμένη Παρασκευή, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για τα πρόσφατα ανησυχητικά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, την οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης θεώρησε αρκετά σημαντική για να απαντήσει αυτοπροσώπως. Εκεί ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, είχε αναφερθεί εκτενώς στο ιστορικό της αστυνομικής αυθαιρεσία στη χώρα και είχε τονίσει πως το πραγματικά καθοριστικό βήμα θα γίνει από την αλλαγή της κουλτούρας της ίδιας της Αστυνομίας. Όταν, δηλαδή, η αστυνομία καταφέρει η ίδια να διερευνά αποτελεσματικά περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας με βάση τις παραδοσιακές πειθαρχικές διαδικασίες.

Πηγή: www.newsbeast.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.