Alert από Μαρουσάκη: Έρχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας - Προβλέπει λευκά Χριστούγεννα (Video)

featured image
Διπλό κύμα κακοκαιρίας προβλέπει ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, το πρώτο την Κυριακή και το ακόλουθο πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ συστήνει και προσοχή στην έξοδο των Αθηναίων τις ερχόμενες ημέρες.
Όπως ανέφερε, «οι κακοκαιρίες που έρχονται από την κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη πλησιάζουν προς τη χώρα μας, χωρίς να εμποδίζονται. Έτσι λοιπόν αναμένεται ισχυρή κακοκαιρία το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας. Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύεται και από χαλάζι. Όλες οι περιοχές θα δεχθούν μεγάλους όγκους νερού, ενώ στα ορεινά αναμένονται και χιονοπτώσεις, πάνω από τα 1.500 μέτρα.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

»Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ιδιαίτερα όσους κινηθούν μέσω θαλάσσης. Τετάρτη και Πέμπτη αλλάζει πάλι το σκηνικό του καιρού και έρχονται βοριάδες με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι οποίες θα φέρουν χιόνια, από τα βόρεια προς τα νότια. Έτσι θα πάμε σε ποιο χειμωνιάτικο, χριστουγεννιάτικο τοπίο».


  • Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 22/12
Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια και από το βράδυ στα κεντρικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, αρχικά 3 με 5 τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και το βράδυ στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6, σταδιακά από το μεσημέρι στις Κυκλάδες 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, σταδιακά από το μεσημέρι 5 με 7 και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Τι καιρό θα κάνει την εβδομάδα των Χριστουγέννων
ΚΥΡΙΑΚΗ 22-12-2019
Στα δυτικά, τα βόρεια και σταδιακά στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα δυτικά, από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΔΕΥΤΕΡΑ 23-12-2019
Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Θράκη, κατά διαστήματα στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και αργότερα πιθανώς στην Κρήτη. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.
ΤΡΙΤΗ 24-12-2019 ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ηπειρωτικά ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
ΤΕΤΑΡΤΗ 25-12-2019 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
ΠΕΜΠΤΗ 26-12-2019
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Πηγή: ethnos.gr

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.