Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου: Η 74χρονη ηρωίδα που ζει μόνη της στο νησί για να μην το πάρουν οι Τούρκοι

featured image

Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου: «Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας», αναφέρει η Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου.

Η Κίναρος έχει έκταση 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όσον αφορά την κυρά Ρηνιώ, εκείνη βρίσκεται στην ηλικία των 74 ετών. Μάλιστα, ζει μόνη της στην απομακρυσμένη βραχονησίδα της Κινάρου.

Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου: «Δεν τρομάζω από τα τουρκικά μαχητικά»

«Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις, δεν τρομάζω. Μόνο αν πεθάνω δεν ξέρω τι θα γίνει». Η ίδια ζει αποκομμένη επί 19 χρόνια, αρνούμενη να εγκαταλείψει τον τόπο όπου μεγάλωσε.

Μένει σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο. Ξυπνά κάθε μέρα στις 04.00 το πρωί και με το πρώτο φως της ημέρας ανεβαίνει στο μικρό εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη του «θαυματουργού». Εκεί, υψώνει την ελληνική σημαία.

Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου: «Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι»

«Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσεις πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις δεν τρομάζω. Μόνο αν πεθάνω δεν ξέρω τι θα γίνει».

Κυρά Ρηνιώ της Κινάρου: «Πολιτικοί μου έλεγαν πόσο καλά κάνω και μένω εδώ γιατί διαφορετικά θα ήταν γκρίζα ζώνη»

«Οταν ο καιρός χαλάει, δεν έχω ρεύμα. Και μετά δεν έχω τίποτε. Το 2016 ήρθαν πολιτικοί και μου έλεγαν πόσο καλά κάνω και μένω εδώ γιατί διαφορετικά θα ήταν γκρίζα ζώνη. Έκτοτε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς αν ζω ή αν πέθανα. Δεν έχει δομές για πρόσφυγες εδώ. Και το νερό από μία στέρνα το παίρνω».

Πηγή: www.enimerotiko.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.