Μυστικά του Πωλ Νιούμαν για ευτυχισμένο γάμο -Έμεινε 60 χρόνια με τη γυναίκα του μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος

featured image

Πωλ Νιούμαν: Τα μυστικά ενος πετυχημένου γάμου που κράτησε για 60 χρόνια μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος.

Πωλ Νιούμαν: Ένας ηθοποιός που έκαψε καρδιές

Μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Αυτό από ότι φαινόταν τον ενοχλούσε ιδιαίτερα. Ο ιδιος ηταν αναγκασμένος να το σκάει κρυφά από τα ξενοδοχεία για να αποφύγει τα πλήθη που παραληρούσαν.

Πωλ Νιούμαν

Στα πλατό του φιλμ “Μακρύ καυτό καλοκαίρι” μια μοιραία συνάντηση αλλάζει τη ζωή. Ο πρώτος του γάμος έφτασε έτσι στο τέλος του. Ερωτεύτηκε τη Joanne Woodward.

Πωλ Νιούμαν: Ένα συγκινητικό γράμμα

Παντρεύτηκαν το 1958 και απόκτησαν τρεις κόρες. Ο γάμος τους διήρκησε πενήντα χρόνια. Πρωτοφανές φαινόμενο για το Χόλιγουντ. Ο ιδιος έγραψε ένα γράμμα προς την αγαπημένη του την ήμερα του γάμου τους:

“H ευτυχία στο γάμο δεν είναι κάτι το οποίο απλώς τυχαίνει. Ένας καλός γάμος πρέπει να οικοδομηθεί, να δημιουργηθεί. Στα πλαίσια του έγγαμου βίου τα μικρά πράγματα γίνονται μεγάλα. Ποτέ δεν είναι αργά να κρατιόμαστε χέρι – χέρι. Να λέμε ‘σ’ αγαπώ’ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Να μην πηγαίνουμε για ύπνο μαλωμένοι. Σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουμε τις πράξεις του άλλου ως δεδομένες. Το φλέρτ και η φροντίδα δεν πρέπει να τελειώνουν αμέσως μετά τον μήνα του μέλιτος. Πρέπει να διαρκούν μια ζωή.

Ίδιοι σκοποί και στόχοι. Δίπλα δίπλα να περπατάμε στη ζωή. Να σχηματίζουμε έναν κύκλο αγάπης που θα κρατήσει όλη την οικογένεια. Να κάνουμε κάτι ο ένας για τον άλλον, όχι ως καθήκον ή θυσία, αλλά για λόγους αγάπης. Με πάθος να προφέρουμε λόγια ευγνωμοσύνης και χαράς. Δεν χρειάζεται να ‘βλέπουμε’ φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι του συζύγου ή να φανταζόμαστε τη σύζυγο ως άγγελο με φτερά. Δεν χρειάζεται να εξιδανικεύουμε ο ένας τον άλλον. Είναι όμως απαραίτητο να αναπτύξουμε την ευελιξία, την υπομονή, την κατανόηση και την αίσθηση του χιούμορ. Να μάθουμε να συγχωρούμε και να ξεχνάμε.

Να δημιουργούμε ο ένας στον άλλον μία ατμόσφαιρα όπου ο καθένας θα μπορεί να αναπτύσσεται. Να βρίσκουμε χρόνο για πνευματική ανάπτυξη (συζητήσεις για πνευματικά θέματα). Είναι αναγκαία η εξερεύνηση από κοινού, για το καλό και για το όμορφο. Σχέση στην οποία η ανεξαρτησία είναι κοινή και για τους δύο, η εξάρτηση είναι αμοιβαία, αμοιβαίες και οι υποχρεώσεις. Η ουσία δεν είναι απλώς να παντρευτούμε το σωστό άτομο. Η ουσία είναι να είμαστε τα σωστά άτομα και απαραίτητα ο ένας για τον άλλον.”

Σίγουρα υπήρξαν και δυσκολίες κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Η Γούντγουρντ έπρεπε να συνηθίσει να ζει στη σκιά της φήμης του συζύγου της. Ο Νιούμαν έλεγε χαριτολογώντας όταν τον ρωτούσαν πώς κατάφερνε να μένει πιστός στη σύζυγό του: “για ποιό λόγο να ψάχνω για χάμπουργκερ έξω, όταν έχω μπριζόλα στο σπίτι μου;”

Πηγή: www.enimerotiko.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.