Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

featured image

Αναγνωρίστηκε από την Αμερικανική Γερουσία η γενοκτονία των Αρμενίων…

Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατάσφαξε περί τις 300 χιλιάδες Αρμένιους, αφήνοντας ταυτόχρονα χιλιάδες παιδιά ορφανά. Φυλακίστηκαν δε, χιλιάδες Αρμένιοι, που στη συνέχεια πολλοί εξ αυτών απαγχονίστηκαν. Φρικαλέα τα εγκλήματα των Νεότουρκων την εποχή εκείνη. Μια γενοκτονία ενός λαού, που η Τουρκία μέχρι σήμερα αποδίδει ως εκτοπισμό Αρμενικού πληθυσμού. Γενοκτονία των Αρμενίων, που ποτέ δεν αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ λόγω των άρρηκτων και στενών σχέσεων που είχαν διαχρονικά οι ΗΠΑ και η Τουρκία!

Έτσι, έπεσε σαν κεραυνός στον πλανήτη, η προ καιρού αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία. Μια αναγνώριση που προφανώς προήλθε από την στροφή της Τουρκίας προς την Ρωσία.

Παρ΄ όλα ταύτα, αυτή η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, έπρεπε να περάσει και από την αμερικανική Γερουσία. Και στο διάστημα που μεσολάβησε ο Ρ. Τ. Ερντογάν δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Προσπάθησε μετά από συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, να φρενάρει αυτήν την αναγνώριση.

Όμως η αμερικανική Γερουσία, ομόφωνα αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων! Μια ιστορική, ιστορικότατη απόφαση, που ενδεχομένως σηματοδοτεί αλλαγή πλεύσης της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας.

Είναι δεδομένο, πως θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του Σουλτάνου της Τουρκίας. Αλλά εκτιμώ, πως θα είναι αντίδραση του ψαριού που σπαρταράει έξω από το νερό! Άλλωστε η πρώτη αντίδραση ήλθε από τον διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, που έκανε λόγο πως οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ τίθενται σε μεγάλο κίνδυνο...

Ωστόσο, είναι σίγουρο, ότι αυτή η καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ θα έχει τεκτονικές παρενέργειες. Αφού, ήδη πολλά αρμενικά σωματεία στις ΗΠΑ ετοιμάζονται να καταθέσουν κατά του τουρκικού κράτους πολλές αγωγές αποζημιώσεως των θυμάτων…

Το ζήτημα για μας είναι, αν η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική διπλωματία θα ξυπνήσουν από το λήθαργό τους και θα εκμεταλλευτούν αυτήν την ευτυχή για την Πατρίδα μας συγκυρία…

Είδομεν…

“Λαγός” του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ντόρα για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, ακολουθώντας την καθοδήγηση του πατέρα της…

Στο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά με τίτλο: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, αναφέρεται και στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας…

Σε αυτό το βιβλίο, συγκεκριμένα στο τέλος της σελίδας 211 και στην αρχή της σελίδας 2012, αναφέρονται ακριβώς τα εξής:

«Το Αιγαίο εμφανίζεται πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Για τον Κ. Μητσοτάκη υπάρχουν κάποιες βασικές παράμετροι για συμφωνία των δυο χωρών σε ό,τι αφορά τις διαφορές τους στο Αιγαίο. Και ουσιαστικά υποστήριζε την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, βασική θέση της κυβέρνησης Σημίτη που εγκαταλείφτηκε από τον Κώστα Καραμανλή.

“Οι βασικές παράμετροι μιας συμφωνίας είναι απλές, πολύ απλές. Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί λογικά. Εμείς θα πάρουμε το μεγάλο μέρος, οι Τούρκοι θα πάρουνε το μικρό. Και περίπου θα ΄χουμε συμφωνήσει και θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να χαράξει τη γραμμή”»!

Άρα τι μας έλεγε ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; Μας έλεγε πως το Αιγαίο πρέπει να μοιραστεί με την Τουρκία! Τι ακριβώς λέγει ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν:

«Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Όπως σε κάθε ζήτημα, και στο Αιγαίο και στην Κύπρο η προτίμησή μας είναι το “καζάν – καζάν”. Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στον λαό τους»!

Που το “καζάν – καζάν” σημαίνει: Μερίδιο εμείς, μερίδιο κι εσείς!

Αλλά δείτε τι είπε δημόσια προ ημερών η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσον αφορά το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας:

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία με την Τουρκία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε στη Χάγη, γιατί στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα»!

Φαντάζομαι, φίλες και φίλοι, πως δεν έχετε ιδιαίτερες απορίες σε όσα παραπάνω διαβάσατε…

Όταν λένε Brexit το εννοούν…

Από την εποχή της “Σιδηράς Κυρίας” της Μάργκαρετ Θάτσερ, είχαν να δουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τέτοια ισχυρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο οι “Συντηρητικοί”!

Εξασφαλίζουν μια άνετη πλειοψηφία, κόντρα στις γραφικές γραφίδες των Αθηνών, κόντρα στις δημοσκοπήσεις, όπως ακριβώς έκαναν και με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δυστυχώς όμως γι΄ αυτούς ο βρετανικός λαός μίλησε για άλλη μια φορά και είπε: “Ουστ από εδώ Ευρωπαϊκή Ένωση”!

Έτσι ο μεγάλος νικητής των εκλογών Μπόρις Τζόνσον θα τιμήσει την υπόσχεσή του προς το λαό του για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου… Ο Μπόρις Τζόνσον θα σεβαστεί τη δημοκρατική ετυμηγορία του λαού του (όχι όπως εδώ) και θα οδηγήσει την χώρα του εκτός της ΕΕ.

Γιατί όταν ο Βρετανικός λαός ψηφίζει Brexit, εννοεί Brexit!

Άλλη μια ισχυρή σφαλιάρα κατά της γερμανοκρατούμενης ΕΕ.

Οι Τζόνσον, Μακρόν, Σαλβίνι μας δείχνουν το δρόμο…

Τ΄ ακούς Κυριάκο Μητσοτάκη;;

Ο πρώην Α΄ ΓΕΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, εκ των δυο τριών πιο έμπιστων του Ρ. Τ. Ερντογάν, σύμφωνα με υψηλή μας πληροφόρηση κάπου αλλού “ακούει”! Επίσης, μήπως υπάρχει κι άλλος ένας, Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, που “ακούει” αλλού; Και ο οποίος κατέχει υψηλότατο και νευραλγικό πόστο;  Εν καιρώ βέβαια οι διαψεύσεις ή οι επιβεβαιώσεις...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.