Λαμία-ΑΕΚ 0-0

featured image

Ο Καρέρα δεν έκανε το 3 στα 3 στον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς μετά τις νίκες επί της Ξάνθης και του Αστέρα, η «γνωστή» Ένωση… κόλλησε στο 0-0 με την Λαμία. Το δοκάρι του Γιακουμάκη η καλύτερη στιγμή για τον Δικέφαλο. Παραμένει αήττητη στην έδρα της η ομάδα του Μάντζιου.

Στάση… Λαμία για την ΑΕΚ, η οποία πραγματοποιώντας μια κακή εμφάνιση έμεινε στο 0-0, χάνοντας τους πρώτους της βαθμούς με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο. Το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων πήρε τέλος για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι παρουσίασαν ξανά πάρα πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία απέναντι σε μια συμπαγή Λαμία, σε ένα ματς με λίγες πραγματικά καλές στιγμές και αρκετές μονομαχίες. Η Λαμία είχε δοκάρι στο 9″ σε εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη (έπειτα από απόκρουση του Τσιντώτα), ενώ και η ΑΕΚ στο 79″ βρήκε το οριζόντιο σε προβολή του Γιακουμάκη που είχε περάσει ως αλλαγή στο τέλος του πρώτου μέρους στη θέση του τραυματία Ολιβέιρα. Από την πλευρά της η Ένωση φωνάζει για πέναλτι στον Αλμπάνη στο 72″, όταν έπεσε έπειτα από σπρώξιμο του Ρόμανιτς μέσα στην περιοχή. Η Λαμία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για μια σκληροτράχηλη και καλοδουλεμένη ομάδα με τον Μάντζιο στον πάγκο και η ΑΕΚ ότι χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και ποιοτικές προσθήκες τον Ιανουάριο.

Αν και στον αρχικό σχηματισμό που έδωσε η ΑΕΚ φαινόταν ότι ο Καρέρα θα διατηρούσε το 3-5-2 για τρίτο συνεχόμενο ματς, τελικά η Ένωση παρατάχθηκε στο χορτάρι με τετράδα στην άμυνα. Τον Μπακάκη ως δεξί μπακ με τον Παουλίνιο μπροστά του και τον Λόπες στα αριστερά, έχοντας στην πλευρά του τον Μάνταλο απέναντι στο 4-2-3-1 της Λαμίας του Μάντζιου. Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών η ΑΕΚ απείλησε όταν ο Λιβάια με ατομική ενέργεια και κάθετη έβγαλε τον Ολιβέιρα σε πλεονεκτική θέση για γκολ, αλλά ο Θεοδωρόπουλος έσωσε στη γωνία του σε κόρνερ. Η Λαμία απάντησε στο 9″ όταν ο Τσιντώτας με εντυπωσιακή απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη και με τη βοήθεια του δοκαριού κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η ΑΕΚ είχε εμφανέστατο πρόβλημα ξανά στη δημιουργία, καθώς δεν έπαιρνε το παραμικρό σε αυτόν τον τομέα ούτε τον άξονα αλλά ούτε και από τις πτέρυγες, με το ματς να έχει δυνατές μονομαχίες. Στο 17″ το σουτ του Ολιβέιρα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή πέρασε άουτ με τον Καρέρα στη συνέχεια να αλλάζει θέσεις με τον Λιβάια να περνάει από τα αριστερά και τον Μάνταλο σε ρόλο δεκαριού. Ωστόσο η Ένωση δεν γινόταν απειλητική απέναντι σε μια καλά οργανωμένη Λαμία. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΚ, στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολιβέιρα χρειάστηκε να αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού με τον Γιακουμάκη να τον αντικαθιστά. Ο τελευταίος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου πήρε την κεφαλιά από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.


Δοκάρι με τον Γιακουμάκη στο 79″, φωνάζει για πέναλτι στον Αλμπάνη η ΑΕΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλμπάνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μπακάκη, με τον Παουλίνιο να περνάει σε ρόλο δεξιού μπακ. Στο 49″ μια κάκιστη αμυντική αντίδραση των παικτών της ΑΕΚ λίγο έλειψε να κοστίσει στους κιτρινόμαυρους. Ο Σιμόες γύρισε απρόσεκτα με το κεφάλι στον Τσιντώτα, ο Τιρόνε μπήκε στη φάση βάζοντας την προβολή, η μπάλα κόντραρε πάνω στον κίπερ της ΑΕΚ και ο Βράνιες απομάκρυνε σωτήρια πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Το σκηνικό δεν άλλαζε, με την ΑΕΚ να μην απειλεί και τη Λαμία να προσπαθεί να «χτυπήσει» από στημένες μπάλες. Στο 65″ ο Τιρόνε με εκτέλεση κόρνερ έφερε την μπάλα στο πίσω δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του ανενόχλητου Μπεχαράνο πέρασε άουτ.

Ο Καρέρα προσπαθούσε να βρει τρόπο για να βγάλει η ΑΕΚ κάτι ουσιώδες μεσοεπιθετικά, αλλάζοντας τον σχηματισμό από 4-2-3-1 σε 4-3-3. Στο 72″ ο δραστήριος Λιβάια τροφοδότησε από τα δεξιά τον Αλμπάνη, ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή από σπρώξιμο του Ρόμανιτς, ωστόσο ο Σκουλάς δεν έδειξε τίποτα, ενώ δεν κλήθηκε ούτε από το VAR για να τσεκάρει τη φάση. Επτά λεπτά αργότερα η Ένωση από μια στημένη φάση πλησίασε όσο ποτέ ξανά μέσα στο ματς από το να ανοίξει το σκορ. Ο Λόπες εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και ο Γιακουμάκης με προβολή βρήκε το οριζόντιο! Η ΑΕΚ άρχιζε να πιέζει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Λιβάια στο 85″ έπιασε το αριστερό, αλλά η μπάλα αλλοιώθηκε στην προβολή του Αντέτζο και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στις καθυστερήσεις ο Κροάτης προσπάθησε να απειλήσει με γυριστό, το οποίο μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ από την άλλη πλευρά ο Μπεχαράνο απείλησε με δικό του σουτ, το οποίο έβγαλε ο Τσιντώτας. Αυτές ήταν οι τελευταίες φάσεις στο ματς με την Ένωση να χάνει δύο βαθμούς στην πόλη της Φθιώτιδας.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Τιρόνε (73″ Σάλιακας), Βασιλόγιαννης (91 Μπουλούλης), Τουράμ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης (46″ Αλμπάνης), Λόπες, Παουλίνιο, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάια, Ολιβέιρα (44″ Γιακουμάκης)

πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.