To σκεπτικό της απόφασης για την τιμωρία του Μελισσανίδη

featured image

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα έναν μήνα και 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, για την είσοδό του στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

Κατά την απολογία του μέσω των δικηγόρων του και του μάρτυρα Βασίλη Δημητριάδη μεταξύ άλλων εξήγησε ότι δεν κατάλαβε πως έμπαινε στο γραφείο των διαιτητών, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να έπεισε τον δικαστή. Σε αντίθεση με την απολογία του Ιωάννη Παπαδόπουλου ο οποίος είχε κληθεί για είσοδο στα αποδυτήρια αλλά απαλλάχθηκε.

Σε ένα μέρος αναφέρεται στο σκεπτικό: «Περαιτέρω ο δεύτερος εγκαλούμενος, ο οποίος θεωρείται αξιωματούχος της πρώτης εγκαλουμένης, καθώς ασκεί εν τοις πράγμασι διοίκηση, όντας ο διοικητικός ηγέτης αυτής, όπως τούτο συνομολογείται από τον ίδιο αλλά και από την πρώτη εγκαλουμένη, ζητεί την απαλλαγή του ελλείψει δόλου, ισχυριζόμενος ότι μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών ασυναίσθητα χωρίς να το αντιληφθεί.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη συνολική του στάση στο ανωτέρω περιγραφόμενο περιστατικό αποδεικνύεται ότι πραγματική του πρόθεση ήταν να διαμαρτυρηθεί και μάλιστα έντονα προς τον α’ διαιτητή, ώστε αυτός στο δεύτερο ημίχρονο να υποδεικνύει τις παραβάσεις (φάουλ) με περισσότερο ευνοϊκό για την ομάδα του τρόπο, και προκειμένου να επιτύχει το σκοπό του εισήλθε παράνομα στα αποδυτήρια των διαιτητών, ώστε να συνεχίσει να διαμαρτύρεται, έχοντας πλήρη επίγνωση της πράξης του. Κατά συνέπεια πρέπει να γίνει δεκτό ότι τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση».

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.