Η Microsoft καθιέρωσε το 4ήμερο και τα αποτελέσματα ήταν μυθικά (pics)

featured image Η Παρασκευή προστέθηκε στο Σαββατοκύριακο και στην Microsoft τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχει συζήτηση, φημολογία όπως θέλετε πείτε το, για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας όμως σε κάποιες δοκιμάζουν αντί να αυξήσουν τις εργάσιμες μέρες, να την μειώσουν.
Και προσοχή δεν μιλάνε για ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα αυτές στην Σκανδιναβία που το έχουν επιχειρήσει αρκετές, αλλά για ασιατικές. Όπως η Ιαπωνία.
[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Εκεί λοιπόν, η Microsoft αποφάσισε να καθιερώσει για την καλοκαιρινή περίοδο το 4ήμερο, προκειμένου οι 2.300 υπάλληλοί της να μπορέσουν να ισορροπήσουν την προσωπική με την επαγγελματική ζωή. Μάλιστα, η Παρασκευή αυτή που προστέθηκε στο Σαββατοκύριακο, δεν αφαιρέθηκε από την ετήσια άδειά των εργαζομένων, ούτε και ο μισθός του μειώθηκε, καθώς με απόφαση της εταιρίας παρέμεινε στα ίδια επίπεδα για όλους. Κι όμως, παρά το γεγονός οτι οι εργατοώρες μειώθηκαν, το κέρδος για την εταιρία αυξήθηκε σε διάφορους τομείς... Πρώτον αυξήθηκε η παραγωγικότητα κατά 25,4%, ενώ παράλληλα υπήρχε και μείωση στο ρεύμα της τάξεως του 23,1%. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, η αποτελεσματικότητα των εργαζόμενων μειώνεται κατακόρυφα επειδή εστιάζονται στα πράγματα που θέλουν να κάνουν στην προσωπική τους ζωή και δεν προλαβαίνουν λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η μία έξτρα μέρα προσωπικής ζωής σε συνδυασμό με την μία λιγότερη μέρα δουλειάς, έχει διπλό κέρδος για αυτούς. Πρώτον τους βοηθάει να περνάνε περισσότερη ώρα με την οικογένειά τους, κάτι που τους κάνει πιο χαρούμενους. Έτσι και με δεδομένο οτι έχουν λιγότερο χρόνο για τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, αναγκάζονται να πέφτουν, όπως λέμε, με τα μούτρα στην δουλειά. Για αυτό και το 92,1% δήλωσε χαρούμενος από την 4ήμερη εργασία. Η Microsoft αποφάσισε να το επαναλάβει το επόμενο καλοκαίρι, ενώ είναι πολύ πιθανό να το κάνει και σε άλλο χρονικό σημείο της σεζόν. [/expander_maker]


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.