Αχτσιόγλου: Τι φοβάται η ΝΔ και λειτουργεί εξωθεσμικά στην Προανακριτική;

featured image

«Έχει ακολουθηθεί μία διαδικασία η οποία είναι εντελώς εξωθεσμική και παρασυνταγματική», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με το ζήτημα της Προανακριτικής Επιτροπής, μιλώντας στην ΕΡΤ1, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής ένα κόμμα πρέπει να έχει τη δυνατότητα το ίδιο, ο πρόεδρός του και η κοινοβουλευτική του ομάδα να ορίζει τα μέλη. «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καθορίσει ποια θα είναι η εκπροσώπηση της μειοψηφίας στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Είναι δυνατόν;», σχολίασε και έθεσε το ερώτημα: «Γιατί η ΝΔ επιμένει να εξαιρεθούν, τι φοβάται από την παρουσία των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή» και «τι ακριβώς την ανησυχεί».

Ανέφερε ότι «οι δύο βουλευτές θα πάνε κανονικά, όπως είναι λογικό, νόμιμο και συνταγματικό να κάνουν» και εξέφρασε την ελπίδα «ο πρόεδρος της Βουλής, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην ενεργήσει ως μέλος της ΝΔ, αλλά να ενεργήσει με τον θεσμικό του ρόλο».

Αναφορικά με το προσφυγικό, η κ. Αχτσιόγλου επέκρινε τη ΝΔ ότι «πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση επένδυσε κομματικά και πολιτικά για ψηφοθηρικούς λόγους σε μία ακραία ρητορική», «η οποία αυτή τη στιγμή εκδηλώνεται με κοινωνικά φαινόμενα και εικόνες για τις οποίες η ΝΔ δεν είναι άμοιρη πολιτικών ευθυνών». «Υφίσταται αυτά που η ίδια καλλιέργησε», είπε, προσθέτοντας πως «ο κ. Βορίδης, υπουργός σήμερα, μιλούσε σε ακροατήριό του στη ΝΔ "ως δεξιός σε δεξιούς" για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες, δέχτηκε τους πρόσφυγες και δημιούργησε το πρόβλημα». Μίλησε για τις πρωτοβουλίες και την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε πως «η ΝΔ τις πρώτες μέρες, για να μην φανεί αναντίστοιχη των λεγομένων της προεκλογικά, έλεγε ότι αυτά τα εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ», όμως «πέρασαν δύο μήνες, υπερδιπλασιάστηκαν οι προσφυγικοί πληθυσμοί στα νησιά, για να ξεκινήσει να λέει ότι πρόκειται περί γεωπολιτικού προβλήματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.