Βαρθολομαίος σε Κυμπουρόπουλο: Το μήνυμά μας είναι αξιοπρεπής ζωή και ίσες ευκαιρίες για όλους

featured image

Την Ιερά Καθέδρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας επισκέφθηκε την Πέμπτη (31/10) ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός με θέρμη από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Εκείνος τον για την περιφανή εκλογή του στην Ευρωβουλή, αλλά και συνολικά για τη μέχρι σήμερα πορεία του, επισημαίνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα, όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία αλλά για το σύνολο της κοινωνίας. Του ευχήθηκε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της θητείας του, να συμβάλει, με την εμπειρία και τις γνώσεις του, στην ενίσχυση και εδραίωση των πολιτικών ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία, και για την ισότιμη πρόσβασή τους σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι ως κοινωνία οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης που μπορεί να εκδηλώνεται προς τα άτομα με αναπηρία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειές τους, οι οποίες συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινωνικά στερεότυπα αλλά και ποικίλες δυσκολίες.

«Το μήνυμά μας είναι αξιοπρεπής ζωή και ίσες ευκαιρίες για όλους», τόνισε ο οικουμενικός πατριάρχης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυμπουρόπουλος ευχαρίστησε τον κ.κ. Βαρθολομαίο για τη συνάντηση που είχαν και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητές του στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και για τη συμμετοχή του σε διάφορες επιτροπές του, όπως αυτή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προηγουμένως, ο Έλληνας ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα, όπου και προσκύνησε απότμημα των ιερών λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.