Σταϊκούρας για προϋπολογισμό: Μετά από σφάλματα ετών η Ελλάδα βγαίνει στο ξέφωτο

featured image

Ο προϋπολογισμός καταδεικνύει ότι η οικονομία της χώρας έχει θετική δυναμική, τόνισε στην ομιλία του για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, τον οποίο επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Μετά από μακρόχρονη περιπέτεια λόγω σφαλμάτων φαίνεται να βγαίνει στο ξέφωτο, είπε ο κ. Σταϊκούρας. Σημείωσε ότι το εθνικό καθήκον επιβάλλει να κρατήσουμε το τιμόνι του σκάφους γερά και χωρίς ταλάντευση, για να ολοκληρώσουμε μια βασική δύσκολη στροφή και διαβεβαίωσε ότι αυτό «θα το πράξουμε, χωρίς προσωπικούς και κομματικούς υπολογισμούς, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς αυταπάτες, χωρίς ελιτισμούς. Με τους πολλούς και για τους πολλούς».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινωνικών και πολιτικών συγκλίσεων υπέρ της ολόπλευρης ισχυροποίησης της χώρας στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή. Ο στόχος αυτός επιτάσσει πατριωτική συνείδηση, σύνεση, συναίνεση και ρεαλισμό, απαιτεί πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, ασφάλεια, αίσθημα δικαιοσύνης. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε το νέο, σύγχρονο, βιώσιμο, εγχώριο ολιστικό υπόδειγμα. Υπόδειγμα που μπορεί να ωθήσει την οικονομία και την κοινωνία σε έναν ενάρετο κύκλο ευημερίας για όλους τους πολίτες, σε μία ισχυρή και διεθνώς αξιοπρεπή Ελλάδα, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.